За результатами планової перевірки, проведеної Міністерством освіти і науки України, приватному закладу вищої освіти «Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова» анульовано ліцензії на провадження освітньої діяльності за низкою спеціальностей.

00001486_b

Про це йдеться в наказі МОН №22-л від 26.02.2021 р.

Анулювання стосується спеціальностей як бакалаврського, магістерського і освітньо-наукового рівня, так і ліцензій на підготовку іноземних громадян та фахових робітників.

Цю інформацію прокоментувала президентка університету Наталія Аблязова. За її словами, планову перевірку міністерство справді провело, і комісія висловила свої зауваження, проте згаданий наказ «не було доведено та надано для ознайомлення адміністрації Університету визначеним законодавством чином». Також, на переконання пані Аблязової, цей наказ «у своєму змісті містить некоректну інформацію та анулює ліцензії, яких Східноєвропейський університет ніколи не мав. В наказі мова йде про ліцензії за рівнями освіти, в той час коли освітня діяльність університету провадиться за ліцензованими спеціальностями». Керівниця вишу переконана, що на сьогодні Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова має чинні ліцензії та сертифікати акредитації.

Представники університету розцінюють появу наказу та інформації про нього у засобах масової інформації як «прикре непорозуміння, спричинене можливим тиском на представників ЗМІ з боку колишніх працівників, а нині представників державної влади». Зокрема, пані Аблязова називає прізвище попереднього ректора університету Любові Шпак.

Сама пані Шпак ситуацію поки що не прокоментувала.

За словами Наталії Аблязової, університет наразі працює в штатному режимі та здійснює освітній процес згідно з графіком. «А з ситуацією, що склалась навколо результатів перевірки та «законності» видання відповідного наказу працюють юристи, оскільки в розпорядженні Університету є низка беззаперечних доказів вчинення тиску на перевіряючих під час їх роботи», – додає пані Аблязова.

Східноєвропейський університет є одним із найстарших приватних навчальних закладів України. Першу ліцензію на освітню діяльність він отримав у 1993 році.

22 - 0001

22 - 0002 

22 - 0003

реклама

Інші матеріали по темі:

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100