реклама

реклама

18 березня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся круглий стіл «Муніципальна взаємодія університетської і загальної середньої освіти в контексті технологічних інновацій». Участь у його роботі взяли міський голова Анатолій Бондаренко та його заступниця Марина Гаркава, а ще – директори шкіл та представники навчальних підрозділів університету.

DSC_3482

Під час заходу обговорили сучасні виклики, які постають перед освітянами, та підготовку конкурентних кадрів.

Міський голова Анатолій Бондаренко у своєму вітальному слові запевнив, що черкаська влада відкрита й готова до поглиблення співпраці з навчальним закладом. Від цього, вважає, перш за все виграє громада обласного центру.

– Без сумніву, ЧНУ сьогодні є одним із найкращих навчальних закладів у всій Україні. Саме від того, наскільки будуть освіченими наші діти, суспільство, напряму залежить і розвиток нашого міста, – прокоментував Анатолій Васильович. – Маємо єднатися та трансформовувати ваші теоретичні знання в практичну площину.

DSC_3397

Заступниця мера Марина Гаркава, яка долучилася до обговорення, наголосила: знання й освіта – це найпотужніша зброя, яка може змінити на краще й наше місто, й нашу країну.

– Вчитель – це та людина і та професія, яка супроводжує кожного впродовж життя, – сказала вона. – Досвід наших учителів, матеріально-технічна база нашого університету та амбітний запал ваших студентів продуктивно спрацюють і ми досягнемо успіху на шляху до осучаснення освітнього процесу.

Нині в Черкаському національному університеті навчається 6076 студентів, понад дві тисячі з них – коштом бюджету, решта – за контрактом.

Освітня діяльність провадиться за 4 спеціальностями освітнього ступеня молодший бакалавр, 50 спеціальностями освітнього ступеня бакалавр, 48 спеціальностями освітнього ступеня магістр, 14 спеціальностями освітньо-наукового рівня «доктор філософії» та 10 спеціальностями наукового рівня «доктора наук».

Ректор ЧНУ Олександр Черевко зазначив, що на навчальний процес у їхньому університеті вплинули світові тенденції, коронавірусна пандемія. Відтак, у стінах закладу триває діджиталізація. Із його слів, у мережі зареєстровано 6490 активних акаунтів користувачів університету (із них – 473 науково-педагогічних працівників) та створено понад 2000 дистанційних курсів за розкладом занять.

– Сьогодні молодій людині потрібна якісна освіта, щоб вона знайшла себе в професійній діяльності. Децентралізація дала місцевим громадам додаткові можливості. Наш успіх, розвиток території – у наших руках. І ми, і міська влада Черкас зацікавлені в цьому, – зауважив Олександр Черевко. – Наша матеріальна база змінилася на краще, ми можемо запропонувати місту широкий спектр освітніх послуг. Дякую міському голові Анатолію Бондаренку і депутатському корпусу за увагу до освітньої галузі, за підтримку ЧНУ.

DSC_3676

У обговоренні взяли участь начальниця навчально-методичного відділу ЧНУ Людмила Смалиус, проректорка обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Галина Назаренко, перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко, голова асоціації директорів шкіл міста, директорка Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28 імені Т. Шевченка Тетяна Скорик, директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, директорка Черкаської гімназії №9 Ірина Топчій, директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко, директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради Тамара Хижняк.

Насамкінець міський голова Анатолій Бондаренко підписав із ректором ЧНУ імені Богдана Хмельницького меморандум про співпрацю, яким закріпили свої наміри.

Про це йдеться на сайті Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 МІСЦЕВИЙ 21.03.2021 14:21
Це було і є звичайне педучилище.До університетів віднощення немає.Єдиний превілей- у дипломі дозволено писати "ОСВІТА ВИЩА"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 oleh 20.03.2021 20:04
Один з найкращих університетів в країні :lol: :lol: Ну добре, що не в Європі. Більше користі буде дитині піти в якийсь технікум і здобути практичну професію, ніж йти в ЧНУ і потім не знати, що робити з тим непотрібним дипломом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 по-вумному 20.03.2021 19:37
Тепер буде в Черкасах набагато краще . Обмінялися досвідом ,як спотворювати історичну забудову.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 А де маски? 20.03.2021 18:58
Діти, не беріть приклад з цих дядьків і тіток. Носіть маски.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Чёрный Абдула 20.03.2021 16:36
Превратит всю округу в Новые Каракумы и потом вместе с науковцями будет там нефть искать, вымостив все подьезды к буровым плиткой. Ну чтобы техника в песке не застревала. Посадит там свою Верещагину и будут за вьезд-выезд брать добром.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Кріт 20.03.2021 16:23
Кастрюля никому не интересен, незнаек, как попиариться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100