реклама

реклама

Комісія з питань призначення стипендії голови обласної ради обдарованим дітям розглянула 32 заявки та визначила 5 черкащан, які мають значні досягнення у спорті, мистецтві та сфері освіти. Діти отримуватимуть по два прожиткових мінімуми щомісячно упродовж року.

DSC_0044


Про це повідомляє виконавчий апарат Черкаської облради.

Засідання провів перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

У сфері освіти стипендію отримуватимуть:

- Ель Анссарі Маліка Абдельазізівна, яка навчається у Смілянській загальноосвітній школі. Упродовж лише останніх двох років вона активно бере участь у всеукраїнських та міжнародних мовно-літературних конкурсах та займає там призові місця. «Треба заохотити учнів, які беруть участь в олімпіадах та різноманітних освітніх конкурсах, адже ці діти активно займаються, проте їхні досягнення навіть при вступі до вищих навчальних закладів не оцінюють. Такі абітурієнти не мають жодних додаткових балів», – зауважила депутатка обласної ради Ірина Топчій.

- Білоусова Катерина Олександрівна, учениця Христинівського ліцею. Школярка лише за останні кілька років виборювала призові місця у різноманітних всеукраїнських олімпіадах, зокрема  з української мови та літератури, географії, біології, трудового навчання, фізики, хімії, англійської мови тощо. «Вражає різноманітність інтересів школярки, не багато дітей можуть бути однаково успішним у стількох сферах», - прокоментував депутат обласної ради Олег Куклін.

У сфері фізичної культури та спорту:

- Крот Максим Андрійович, учень Черкаської загальноосвітньої школи. Хлопець виховується у сім’ї бабусі і з 2011 року займається кікбоксингом, входить до основного складу юнацької збірної Черкаської області з кікбоксингу (WAKO) та має перший спортивний розряд. Із 2013-го року він виборює призові місця на обласних та всеукраїнських змаганнях із цього виду спорту.

- Снесар Анастасія Віталіївна, вихованка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ЧМР, майстер спорту України з морських багатоборств також вона є членом збірної команди України. Анастасія брала участь у численних обласних та всеукраїнських змаганнях, де виборола призові місця, а також має сертифікат Окремого юнацького підрозділу при 503 окремому батальйоні морської піхоти при проходженні ІІ етапу вишколу морського піхотинця.

У сфері культури та мистецтва стипендію отримуватиме десятирічна Самовол Марія Олександрівна. Дівчинка навчається у Гельмязівській загальноосвітній школі. Із 2019-го року вона перемогла у кількох десятках конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівня. Марія співає, займається творчістю та виступає із дорослими колективами.

За словами Романа Сущенка, комісія щорічно визначатиме претендентів, які отримуватимуть стипендію. Це хороша мотивація для дітей розвивати свої таланти у різних сферах.

DSC_0051

– Сьогодні члени комісії також підтримали кандидатуру дитини, яка потребує допомоги держави, оскільки є сиротою. Хлопець дуже талановитий і, сподіваюся, стипендія дасть йому поштовх досягти ще кращих результатів і надалі гідно представляти нашу область на міжнародній арені. Безперечно, що із 32 талановитих дітей області, які претендували на стипендію, обрати 5 було дуже важко, але це створює певний елемент здорової конкуренції. Діти, батьки, тренери розумітимуть, що є така винагорода і, можливо, це стане додатковим стимулом до розвитку юних талантів у різних сферах, – прокоментував Роман Сущенко.

Документи для отримання стипендії у 2022 році подаються до 20 листопада Управлінню освіти і науки облдержадміністрації, яке здійснює збір, узагальнення документів та до 10 грудня подає їх Комісії. Детальніше про умови ТУТ.

DSC_0046

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Місцевий 29.03.2021 22:27
На 1 відсоток зменшіть свох премії і можна бклоб всим 32 виплать ую степендію
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100