реклама

реклама

Звенигородські об’єднання співвласників багатоквартирних будинків фінансуватиме місцевий бюджет. Таке рішення ухвалила міська рада минулої п’ятниці. Поточні та капітальні ремонти співфінансуватимуться з розрахунком 50/50. На ці потреби міське керівництво виділило півмільйона гривень.

168466913_448985086161660_7655215739043040782_n1-1024x768

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

– Ми передбачили майже всі механізми підтримки ОСББ, – розповідає заступник міського голови Сергій Кармазін. – Це і капітальний та поточний ремонт, будівництво дитячих майданчиків. Тобто, все, що потрібно для інфраструктури та утримання будинку й території. На 2021 рік під ці потреби передбачено 500 тисяч гривень.

Щоб отримати співфінансування, керівники ОСББ мають подати відповідну заявку.

– Буде утворена комісія, яка розглядатиме ці заявки, – пояснює Кармазін. – Наприклад, голова ОСББ звертається, що хочуть замінити в підвальному приміщенні інженерні мережі. Для цього збирає необхідний пакет документів і надає кошторисну вартість. Відмова може бути, якщо не дотримані умови співфінансування, чи будуть якісь проблеми з документами. Це суто формальні питання. Але ми будемо просити, аби усували недоліки.

У Звенигородці є 44 багатоповерхівки. Частина вже в ОСББ.

– В 2019-ому році в нас було 19 ОСББ, – продовжує заступник. – Нині маємо вже 23 утворених об’єднання із 44 будинків. Я аналізував інші міста. У Звенигородці доволі приємні результати. Цим потрібно займатися й доносити до людей інформацію. Я ось взимку обійшов 5 чи 6 будинків. Люди швидко погоджувалися, що потрібно вже щось змінювати. Чи не найбільша перепона у створенні об’єднання – мало, хто хоче брати на себе відповідальність й очолювати його. Та ми завжди готові допомагати і допомагаємо, коли звертаються.

Найуспішнішим прикладом ОСББ у місті поки залишається об’єднання «Скеля». Окрім вже зроблених серйозних ремонтів, люди планують перейти на індивідуальне опалення. Після цього суми в платіжках зменшаться в кілька разів. Коштує цей проект приблизно 600 тисяч гривень.

Програма співфінансування розрахована не на один рік. Якщо співпраця влади й містян виявиться успішною, в подальшому сума допомоги збільшиться.

Анатолій Бузина

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100