Вчителю Уманської ЗОШ №1 Ігорю Соболенку оголосили догану за можливі протиправні дії - пост у "Фейсбуці", який освітянин опублікував близько 9-ї години ранку. Підставою для цього став дзвінок народного депутата Верховної Ради Антона Яценка, пише «Про все».

medium

Через інцидент департамент освіти та гуманітарної політики Уманської міськради провів службове розслідування. Комісія, затверджена департаментом, встановила: учитель під час уроку опублікував інформаційний пост, в якому поширював недостовірну інформацію щодо закриття ЗОШ №1 і №4.

Згідно із документами, на вчителя поскаржився народний депутат Верховної Ради Антон Яценко.

Bez-miann-y-1

medium 

изображение_2021-05-07_110110-e1620374496933-768x424

В опублікованому акті зазначено, що "активне користування соцмережею "Фейсбук", а саме публікація постів під час освітнього процесу, суперечить морально-етичному кодексу педагога". Комісія розпорядилася застосувати дисциплінарне стягнення до освітянина.

Сам вчитель фізики Ігор Соболенко розцінив догану як нагороду.

- Догану за наказом від управління освіти я розцінюю як нагороду, бо догана від таких людей - це саме вона! Догана за мою позицію на захист школи - нагорода, звинувачення в аморальності й не педагогічності, як сформульовано у звинувачувальному акті - нагорода! Я доб'юся справедливості й того, щоб з мене зняли догану і вибачилися, - прокоментував освітянин.

Натомість відділ освіти Уманської міської ради відреагував на "провокативні пости" учителя.

- У відповідь на провокативні пости у соціальних мережах інформуємо: відповідно до п. 5 ст. 54 Закону України «Про освіту» не допускається відволікання педагогічних працівників від виконання професійних обов’язків. Відповідно до пояснювальної записки І.М. Соболенка, під час уроку він поширював публікації в соціальній мережі. Створена відділом освіти комісія дослідила, що вчитель Соболенко розміщує дописи, поширює та коментує під час уроків, що є не поодиноким випадком, а має систематичний характер, - зазначають у пресслужбі відділу освіти УМР. - Основне Ваше завдання під час освітнього процесу – якісно навчати дітей!

Водночас Антон Яценко, за чиїм телефонним зверненням вчителю винесли догану, пропустив майже всі засідання Верховної Ради. Відтак Антон Яценко з Черкаської області натиснув на кнопку для голосування лише один раз за березень, а за квітень показник його активності - 1% зі ста. Усього за ці два місяці відбулося 1508 голосувань.

Bez-miann-y-1

Небайдужі уманчани вирішили перевірити, чи не порушує міський голова Умані Ірина Плетньова цю заборону - і дослідили останні записи на її сторінці у соцмережі. Відповідно до відеозапису, всі дописи на її сторінці були опубліковані в робочий час - з 10 ранку до 16:30.

реклама

Коментарі  

 
+16 #2 Стас 09.05.2021 14:48
Не голосував...А коли йому-він же слідкує за чистою рядів освітян,дбає про їхній добробут,все,що має-віддає на алтар науки... А це ви обрали такого "пахаря""!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #1 Сидоров. 09.05.2021 14:30
То що плетньовiй тра догану виносити , за систематичне нераціональне використання робочого часу , а потім звільняти з роботи це і коню зрозуміло.
А от нардИп яценко не ходить на роботу 99% робочого часу. А зарплату дИпутата отримує, мабуть. А це немаленькі гроші. То чи непора було його гнати з роботи. Тим більш , що він ще і стукач, саме ... створіння .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100