Представники Держенергонагляду здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у галузі електроенергетики.

Такі дії передбачено законами України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про ринок електричної енергії» та Положенням про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

index

Держенергонагляд розглядає звернення фізичних осіб щодо порушення їх прав на забезпечення надійного та якісного електропостачання. Для всебічного розгляду звернень здійснюються позапланові заходи державного нагляду (контролю), найчастішим результатом проведення яких стає виявлення порушень у частині технічного стану та організації експлуатації об’єктів електричних мереж.

Управлінням Держенергонагляду у Черкаській області здійснено перевірку виконання суб’єктом господарювання ПАТ «Черкасиобленерго» розпорядчого документу (припису від 08.02.2021), виданого за результатами проведення попереднього позапланового заходу.

Під час заходу представниками Управління встановлено, що ОСР ПАТ «Черкасиобленерго» було усунуто всі порушення, виявлені у лютому цього року. З метою приведення технічного стану та організації експлуатації окремих ділянок ПЛ-0,4 кВ від ТП-647 до вимог чинних НТД, ОСР було проведено технічні заходи, зокрема:

виконано розчистку Л-2 ПЛ-0,4 кВ від ТП-647 у прогонах між опорами № 50-78 і № 60-61;

змонтовано захист кабелю від механічних ушкоджень на опорі № 51 Л-2 ПЛ-0,4 кВ від ТП-647.

В результаті виконання припису параметри якості електроенергії у помешканні заявника відповідали вимогам ДСТУ. У підсумку Управлінням складено акт, а припис від 08 лютого знято з контролю.

Нагадаємо, у лютому представниками Управління здійснено позаплановий захід за зверненням мешканця м. Черкаси щодо постачання до його будинку електричної енергії, параметри якості якої не відповідають вимогам державного стандарту ДСТУ EN 50160:2014 (далі – ДСТУ). В результаті було виявлено порушення вимог НТД, про що видано ОСР припис на усунення недоліків.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100