реклама

реклама

Сьогодні відбулося судове засідання у справді щодо побиття черкаського журналіста. Цього разу – в апеляційному суді. Нагадаємо керівник телерадіокомпанії «Антена» Валерій Воротник звинуватив начальника управління інспектування Черкаської міськради Станіслава Коломійця у побитті.

«Адвокати Станіслава Коломійця оскаржують практично всі процесуальні рухи прокуратури, намагаючись використати всі технічні можливості процесуального кодексу, щоб зірвати розслідування. Зараз вони намагаються оскаржити в апеляційному суді рішення суду першої інстанції про вручення підозри звинуваченому. На сьогоднішнє засідання представник прокуратури не з'явився, так як процесуальний керівник розслідування знаходиться в Києві і прокуратура звернулася до суду з клопотанням перенести засідання», – розповів після засідання журналістам Валерій Воротник.

33998c7af736f5bb914bc424e809d800

Каже, що учора йому вперше за весь період зателефонували з суду і запросили на засідання як потерпілого по справі. До цього жодного разу в суд журналіста не викликали, так як розглядалися суто процесуальні моменти, де присутність постраждалого не вимагається законом.

«Враховуючи вимоги підозрюваного та його адвоката розглянути справу негайно, суд викликав мене. Я підтримав позицію прокуратури і ми з адвокатом подали клопотання про ознайомлення зі справою, щоб вже брати більш активну участь в її розгляді. Суд перенесено на понеділок. Ми ознайомилися зі справою. Моя думка така, що захист Коломійця намагається використати максимально можливості захисту, передбачені новим КПК і затягти та зірвати за цих умов розслідування з метою уникнення Коломійцем відповідальності. Виходить так, що майже місяць він бігав від слідчих, терміни розслідування були з цих причин подовжені, а тепер він заявляє про порушення своїх прав. Це ніщо інше, як маніпулювання нормами права. Але законодавчо є така можливість і вони її використовують. Слідство на завершальній стадії», – каже Воротник.

За його словами, незабаром Коломійцю та Давидову – особам, що, за словами Воротника, зчинили напад на нього, має бути вручений звинувачувальний акт і справа піде у суд.

maxresdefault  

«Я вірю в справедливість її розгляду. Але вважаю, що поки ця людина перебуває на посаді з повноваженнями ледь не керівника правоохоронного органу і враховуючи його бек-граунд – він був засуджений свого часу за пограбунок з насильством і отримав осудний вирок з відтермінуванням покарання, та враховуючи інформацію в ЗМІ про те, що він неодноразово чинив насилля та інші протиправні дії вже перебуваючи на посаді керівника управління інспектування міськради, його перебування на цій посаді є суспільнонебезпечним. А службове розслідування, яке проводили в Черкаській міськраді з приводу нападу на мене і погрому в редакції «Антени» закінчилося формальними відписками, подальша доля чиновника залежить на 100% від судового вироку», – каже Валерій Воротник.

«Йому інкримінується стаття ч. 2 ст. 345-1 (Умисне заподіяння журналісту) скоєне групою осіб за попереднім зговором. Не думаю, що такий очевидний злочин з такими прозорими і доведеними слідством обставинами залишиться непокараним. Зараз я не публікую матеріали розслідувань по Коломійцю, його діянням в Києві, Черкасах, щоб не отримати звинувачень в тиску на суд. Але, там дуже цікава і шокуюча інформація, в першу чергу для його сьогоднішнього роботодавця», - зазначає журналіст.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Микола Семенович 17.05.2021 09:23
Коломієць створив в Черкасах кишенькову ОЗУ для Анатолія Бондаренка. Для вирішення питань з ворогами мера. Напевне, Бонда дав команду фас на Воротніка. Але не вдало, як виявилося. Як і весь піар Бондаренка нинішній. Коломієць злочинець. По ньому давно тюрма плаче. Дино лише як його на посаду допустили з відкритими кримінальними справами та судимістю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Микола 16.05.2021 18:19
Взагалі то на посадах в МР потрібно б перевіряти працівників на здорову психіку. І він до цього часу працює на посаді !!! Питання меру - він боїться його відсторонювати від посади по цій же причині ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 прокурор 14.05.2021 16:32
Сажайте уже этого нападныка на журналистов Коломыйця
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100