реклама

реклама

Сьогодні, 24 травня, в Смілі відкрили реконструйоване приміщення відділення екстреної медичної допомоги комунального некомерційного підприємства «Смілянська міська лікарня» Смілянської міської ради.

5

Для міста це важлива подія. Адже з часу відкриття міської лікарні у 1969 році в ній не проводили жодного капітального ремонту. Ні, звісно, дещо удосконалювали, дещо поправляли, але суттєво лікарня не змінилася. Те, що зробили зараз, – це вже зовсім інший, можна сказати європейський, рівень. Осучаснили за новітніми стандартами не лише відділення екстреної медичної допомоги, а й центральне стерилізаційне та фізіотерапевтичне відділення. Найближчим часом запрацює також новий кабінет комп’ютерної діагностики, на який давно очікували мешканці міста.

Відкриття було урочистим. На нього прибули керівники Сміли, зокрема міський голова Сергій Ананко, а також голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко. Очільник Черкащини, виступаючи перед численними медичними працівниками, навіть дещо розгубився, підкресливши, що не чекав такого формату зустрічі. Але дивуватися тут нічого. Сміляни втомилися від негараздів і невтішних новин. Тому така позитивна подія, безумовно, для них дуже важлива. Вона вселяє надію в те, що для міста не все ще втрачено.

Зрештою, і сам Олександр Скічко у своєму слові наголосив, що Сміла має славитися такими проєктами, а не заборгованостями, зірваним опалювальним сезоном тощо.

– Це є приклад того, якими мають бути приймальні відділення і в цілому лікувальні заклади по області і по всій країні, – говорив очільник Черкащини.

Він же наголосив, що дане приймальне відділення відкривається в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

– Мені дуже приємно констатувати, що сьогодні велике будівництво, нарешті, дійшло до Черкаської області, – продовжив Олександр Скічко. – І це стосується не лише цього приймального відділення, це стосується так само і будівництва доріг, це стосується і всієї медичної галузі. Тому що для нас на цей рік є пріоритетом медицина. У нас багато планів, які стосуються, в першу чергу, обласних закладів лікування. Це і капітальна реконструкція обласної лікарні, ми також проектуємо новий кардіоцентр, ми відкриваємо нове приймальне відділення за програмою «Велике будівництво» по кардіоцентру, ми плануємо розвивати наш онкоцентр (це і будівництво нового бункера, і купівля лінійного прискорювача, який був потрібний ще вчора). Сьогодні, не зволікаючи, ми маємо вкладати в це кошти. Я думаю, що для кожної територіальної громади пріоритетом має стати медицина і об’єкти соціальної інфраструктури. Ми зі свого боку, як обласна державна адміністрація, робитимемо все, щоб допомагати в цьому; і я обіцяю, що результати ви будете бачити і надалі – відчувати їх на собі.

Провів гостей оновленими приміщеннями і розповів про виконані роботи в.о. директора КНП «Смілянська міська лікарня» СМР Микола Стогній, який доклав чимало зусиль, щоби роботи з ремонту і переоснащення приймального відділення були виконані вчасно і якнайкраще. Він добре знає, як непросто далося це оновлення колективу. Адже ремонтні роботи проводилися без зупинки лікувального процесу під час епідемії коронавірусу. Серед іншого, гості дізналися, що ремонт – це не лише те, що видно зовні. Були оновлені й усі комунікації, замінена вентиляційна система, навіть обладнали дорожню карту пацієнта.

Після оглядин Олександр Скічко у розмові з журналістами підкреслив, що йому все побачене сподобалося. Не сподобалося хіба те, що сучасним став лише перший поверх. Хотілося б, щоби такою стала вся лікарня. А ще він хоче, щоб у лікарні була своя киснева станція. Пандемія коронавірусу показала, яким важливим у лікуванні хворих є саме кисень. І в цьому голова ОДА суголосний не лише з медпрацівниками Смілянської міської лікарні, а й з усіма смілянами, які сподіваються на продовження програми «Велике будівництво» на весь медичний заклад.

До речі, заходу пораділа і природа. Напередодні в Смілі всю ніч ішов дощ. Лило і зранку. А під час заходу дощу не було. Задощило знову лише коли гості роз’їхалися…

Голова ОДА приїхав у Смілу майже непомітно, як свій...

...але на нього чекали

 

«Для нас пріоритетом є медицина», – наголосив у Смілі Олександр Скічко

Провів гостей оновленими приміщеннями в. о. директора Смілянської міської лікарні Микола Стогній

 

Олександр Вівчарик, фото автора

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #3 Из всех приоритетов 24.05.2021 23:10
Важнейшими для нас являются туризм и цирк!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Степанич 24.05.2021 19:47
А потім з цього красивого відремонтованог о приймального відділення виходить доктор або анастезіолог, і називає "таксу" за операцію згорьованим родичам!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Сидоров. 24.05.2021 18:32
Бач , нарешті і Cmiлі дещо перепало. Оновили перший поверх лікарні. Тепер , коли колись будуть робити другтй поверх, зничтожать перший. Щоби зробити вентиляцію , опалення , каналізацію, електрику еисневу систему на другому поверсі, треба провести цю інфраструктуру через відремонтований перший поверх.
А якщо ще є третій поверх, це вже після ремонту другого, то це повний капець.
Зелені , шо з них візьмеш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100