реклама
Sucurity Police

реклама

69 тролейбусів комунального підприємства «Черкасиелектротранс» майже досягли 40-річного віку й потребують заміни.  Кожного тижня на КП відбувається в середньому від 100 до 120 ремонтів електротранспорту, пише «ВиЧЕрпно».

1

Про це розповів начальник технічного відділу КП «Черкасиелектротранс» Кирило Бражник:

– У нас на всіх старих тролейбусах працює один водій, а на нових – по два. А все тому, що, умовно кажучи, тролейбус одну зміну від’їздив, а на другу вже стає на ремонт. Більшість з них уже практично завершують третій термін експлуатації. Якщо у відносно нові тролейбуси ми не вкладаємо великі кошти на ремонт, то старі тролейбуси потребують значних капіталовкладень. Тільки на ремонт кузова потрібно до півтори тонни металу. А ще ж запчастини, які кожного року стають все дорожче. Електрика, механіка – все потребує заміни.

Мова про оновлення тролейбусного парку ведеться не перший рік. Серед останнього – це закупівля рухомого складу для КП за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку, про що в студії «Вичерпно» заявляв міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

3

Наразі ведуть активні перемовини і розглядають різні варіанти закупівлі тролейбусів, повідомив і депутат Черкаської міської ради Араік Мкртчян, який не перший рік опікується комунальним підприємством:

«Дійсно, наразі розглядаються різні варіанти, зокрема, і купівлі тролейбусів в лізинг. Ведемо перемовини з різними сторонами, оскільки мова йде про чималі кошти.  Усе це робимо в співпраці з областю, голова облдержадміністрації Олександр Скічко допомагає нам вести перемовини на найвищому рівні. Усі розуміють, що це не забаганка, а реальна потреба підприємства, яке забезпечує місто перевезеннями на екологічно чистому виді транспорту. Буквально нещодавно відвідав Черкасиелектротранс і на власні очі пересвідчився, в якому плачевному стані перебуває частина тролейбусів. Щодня якась кількість електротранспорту перебуває на ремонті, працівники роблять усе можливе, щоб на лінію виходили справні тролейбуси. Проте ми розуміємо, що вічно так тривати не може. Вони вже віджили своє!»

5

Про нагальність питання оновлення тролейбусного парку Черкас говорить і керівник КП «ЧЕТС» Петро Кучер:

– Майже 70 тролейбусів підприємства мають вік до 40-а років, зрозуміло, якщо рухомий склад має такий поважний вік, то про який комфорт пасажирських перевезень електричним транспортом можна говорити.

У свою чергу наголошує, що доцільно та необхідно було б розглядати придбання тролейбусів із автономним ходом, що надасть можливість забезпечити перевезення пасажирів електротранспортом в тих районах, де немає контактної мережі (Митниця, Долина троянд, район Дахнівки та вулиця Максима Залізняка).

190418839_1125597544592444_1178029679207374517_n

- Оновлення рухомого складу – це перш за все забезпечення безпеки, комфорту та якості пасажирських перевезень громадян! — додає Петро Семенович.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Степанич 27.05.2021 20:12
Електробуси не розглядали?
Вся Європа переходить на них!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 черный властелин 27.05.2021 17:53
Тю, так на ремонте же можно поживиться, завысив цену запчастей. С другой стороны - и на проzzорых тендерах тоже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100