реклама

реклама

28 травня в приміщенні Черкаської обласної філармонії пройшов  молитовний сніданок. Назвали подію “зо років служіння Богові та людям”, на честь тридцятиліття незалежності України. До заходу долучилися представники культури, виконавчої влади,  депутати обласної та міської ради, представники громадських організацій, освіти, військові, волонтери, підприємці та священнослужителі. Організатори заходу - ГО Рух Реформації та Черкаська обласна Рада Християнських церков.

“Найважливіша цінність молитовних сніданків в тому, що вони підкреслюють важливість духовної складової в суспільному житті. Також це консолідація людей із різних сфер для спільного блага. Ми знаходимо на молитовних сніданках однодумців, тих людей, які стають нашими партнерами в служінні. Також разом ми формуємо фокус  на те, що потрібно зробити для нашого суспільства, щоб стало краще в нашій державі”, - зазначив голова ГО Рух Реформації, координатор ГС “Всеукраїнський Собор” в Черкаській області  Валерій Бєляєв.

Під час молитовного заходу виконавці співали християнські пісні. Священнослужителі читали Біблію на загал, а також разом з усіма присутніми, молилися за Україну та область.  Своїми думками на заході  подівся голова Черкаської ОДА Олександ Скічко. Він запропонував провести молитовний сніданок з великою кількістю людей.

IMG_5120

“Я пропоную  зробити масовий молитовний сніданок до тридцятиріччя України. Мені здається це буде велика сила, і це  буде гарний приклад єдності. У нас немає майданчику на 5 тисяч людей, проте у нас є стадіони. І я з свого боку допоможу знайти спонсорів, техніку на це все. Тому що мені здається, що це було б добре”.

Депутатка Черкаської міської ради Любов Майборода вважає такі молитовні сніданки дуже важливими, і те, що християни можуть так вільно збиратися - це одне з досягнень незалежної України. Жінка поділилася особистою історією про  початок незалежності нашої держави:

“Для мене незалежність України почалася з того, що моя сім’я отримала документи про реабілітацію мого діда, який був пастор баптистської церкви, репресований у 1941 році. І доки ми не почитали цих документів, моя мама соромилася свого батька, тому що він був, якби, «ворог народу». А зараз ми пишаємося тим, що мій дідусь був праведником”.

Керуючий черкаською єпархією, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан підкреслив важливість молитовних сніданків:

“Коли ми збираємся разом в ім’я Господнє, то звичайно Господь на молитових сніданках з нами разом. Ми не хочемо себе обмежувати у спілкуванні з нашим Творцем. А коли ми ще  збираємося різними конфесіями, ми стаємо дружнішими. А через нас це об’єднує всю нашу громаду”.

Переконаний, що християнські цінності потрібно застосовувати у будь-якій роботі, голова міжфракційного об’єднання, депутат-християн ЧМР Василь Мойсієнко.

“У цей період маємо наголосити на ролі церкви в становленні української державності. На мою думку, як держава, так і церква -  є найбільш важливими суспільними інститутами сьогодення”, - зазначив голова міжфракційного об’єднання, депутат-християн ЧМР Василь Мойсієнко.

У найближчих планах у ГО «Рух Реформації» проведення масштабного молитовного сніданку у Черкасах та містах області.

реклама

Коментарі  

 
0 #10 Воппрос 30.05.2021 16:33
А почему в "Черкаська обласна Рада Християнських церков" пригласили штундов, но не пригласили мусульман или там манихеев? Они не меньшие "хрыстыяны" чем штунды. Попробуйте оспорьте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Степанич 30.05.2021 11:31
Було б непогано також подякувати простим людям, завдяки яким всі ці "церкви" існують !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Степанич 30.05.2021 11:26
Для Майбороди - "пастор баптистської церкви" не завжди означає "праведник"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #7 Апостол Пьотр 29.05.2021 20:00
Цитую Я сама дочь баптиста:
Не всё так однозначно.


А ведь правду дочь... Мог бить и не дочь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Я сама дочь баптиста 29.05.2021 19:42
Не всё так однозначно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Только отель Fairmont! 29.05.2021 19:40
Цитую правда:
Чому б не провести молитовну вечерю в Ботічеллі??

Сам обещал снова быть с Моной Лизой. На крайняк ресторан "Велюр". Но с тем же тамадой и теми же конкурсами!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Та де классика жанра 29.05.2021 19:17
Если не проводить, минимум, еженедельных молитв с массовым сбором нарида в толпу с потерей каждым критичности мышления и запуском коллективного бессознательног о, то вера быстро закончится. Как изюминка к регулярным сборищам - массовые сниданкы и тайные поздние вечери, переходящие в ранние завтраки по сбору средств в помощь беспризорным детям, которые остаются вечно без призора. Та же фигня и у их коллег из компартии, только по вере в коммунизм. Еженедельные партсобрания, как подтяжки веры в партию и маринованного Володьки из мавзолея - как вечно живого, нового бога, выступления партпроповедник ов - аналога пасторов, ну и традиционным сбором средств в помощь детям Гондураса. Изюминка, - пение, как молитвы - "Суровые годы уходят,..... за ними другие приходят, они будут тоже трудны!".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Степанич 29.05.2021 18:28
Цитую правда:
Чому б не провести молитовну вечерю в Ботічеллі??
Ресторану "Ботічеллі" вже давно немає.
Запропонуй щось інше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 правда 29.05.2021 17:47
Чому б не провести молитовну вечерю в Ботічеллі??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Ни стыда ни совести 29.05.2021 17:22
Ждём молитвенных оргий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100