8-річна Ліза, дочка смілянської журналістки Тетяни Письменної, має вроджену патологію ніг і потребує складного лікування і реабілітації, щоб навчитися ходити.

477261_1_w_300

Видання «Сміла.UA» наводить звернення Тетяни до всіх, хто має бажання і можливість допомогти.

2021-05-29-tanya1 «Дитина ходить з порушеннями. По приміщенню переміщується більш-менш самостійно, але ще потребує сторонньої підтримки через не чітку, хитку ходу і сплутування ніг, – розповіла мати дівчинки. – Ліза самостійно пішла у 5 років. Для того, щоб вона це зробила, ми пройшли чималий шлях — від постійних реабілітацій — масажів, ЛФК, іпотерапій та різного роду лікувально-реабілітаційних методик в Смілі, Черкасах, Сумах, Одесі до двох оперативних втручань у 2013 та 2016 роках (фібротомія пошкоджених м'язів на всіх проблемних сегментах). Ці дві операції допомогли нам знизити тонус у нижніх кінцівках та рухатися більш вільніше.

Наразі перед нами постала потреба більш глобального вирішення проблеми, а саме — зробити так, щоб хода стала впевненішою, дитина могла рухатися без підтримки і ніжки не заверталися до середини. 24 березня ми були на консультації у м. Дніпро в лікаря Дмитра Валерійовича Єршова, завідуючого дитячим ортопедо-травматологічним відділенням КЗ ім. проф. М.Ф. Руднєва. Там нам запропонували зробити ґрунтовну операцію — деротаційну остеотомію стегна...

Таке оперативне вручання не робиться безкоштовно. Сьогодні ми оплатили вартість металофіксаторів і хірургічних інструментів — це 28 тис. грн. Нам ще залишилося зібрати суму близько 18-20 тис... Проведення операції заплановано на 15 червня. Тож ми будемо раді будь-якій допомозі, навіть найменшій... Покращення ходи після операції лікарі обіцяють на рівні 80%. Наступна така операція проводитиметься у 14-15 років.

Після операції дитина пробуде 6 тижнів у гіпсах, а далі на нас чекає посильна реабілітація... Я сподіваюся, що в майбутньому Ліза зможе обходитися без сторонньої підтримки людей, які допомагають їй не втрачати рівновагу».

Номер картки куди можна перерахувати допомогу:

Картка мами: 5168 7573 4049 5821 (Жилібовська Тетяна Володимирівна).

Картка Лізи: 5168 7559 0558 5184 (Письменна Єлізавета Максимівна).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100