Одні з авторів так званого Батумського, або Аджарського дива, депутати парламенту Аджарії, автономного регіону в складі Грузії, Давід Хаджішвілі, Гіа Абуладзе та Важа Діасамідзе чотири місяці працювали в Черкасах, розробляючи основні напрямки розвитку туризму в нашому краї.

1622721676860

Сьогодні на засіданні стратегічного комітету Черкас вони представили свої напрацювання.

Як зазначив Важа Діасамідзе, багато хто каже, що на Черкащині слід розвивати насамперед сільське господарство і промисловість. Це так, але дуже перспективною галуззю є також туризм, адже він дозволяє за невеликих інвестицій давати значний прибуток.

На Черкащині можна розвивати фестивальний, гірськолижний, релігійний, інші види туризму. При цьому на державні інвестиції припадатиме лише 20-30%. Решта прийде від приватних інвесторів.

Щоб зацікавити інвестиції, держава і місто мають створити центри залучення туристів – реставрувати історичні споруди, реконструювати неоковирні будинки радянської доби, популяризувати місцеві легенди – зацікавлювати людей чимось цікавим і незвичним, біля чого людям хотілося б фотографуватися. Практика показує, що інвестори, побачивши перші успішні проєкти, залюбки вкладають кошти в аналогічні.

Гості з Грузії продемонстрували численні приклади створення інфраструктурних, туристичних, рекреаційних об'єктів у Батумі. Аналогічні проєкти можна було б реалізувати і в Черкасах.

Конкретні проєкти, які планується втілити на Черкащині (70% із них – в Черкасах), запропоновано облдержадміністрації. Там їх буде розглянуто й оприлюднено.

За словами грузинських розробників, можливості реалізації таких проєктів у Черкасах об'єктивно значно кращі, ніж були в Батумі. Візитною карткою Черкас має стати сучасний парк на узбережжі Дніпра.

За словами першого заступника міського голови Сергія Тищенка, нині вже є потенційний потужний інвестор, який готовий вкласти значні кошти в розвиток Черкас. Важливо всім політичним силам об'єднатися заради досягнення стратегічних цілей розвитку міста.

Говорячи про основні проблеми, які спіткатиме місто на цьому шляху, грузинські експерти назвали відсутність великих доріг, які проходили б через Черкаси. Серед сильних сторін – пляжі, соснові ліси, каньйони, географічний центр України, історична спадщина (особливо те, що Черкащина – батьківщина батька нації Тараса Шевченка).

Важливим позитивним чинником є сусідство з багатомільйонним містом – столицею України Києвом.

реклама

Коментарі  

 
+3 #7 МІСЦЕВИЙ 04.06.2021 16:19
У чЕРКАСАХ нема де працювати оце їм саме туризму не вистачає.Невже черкащани виглядають такими дурними?Чи тільки Б...?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 коля 04.06.2021 12:58
Спочатку тоха по грузіям катався, а тепер грузинів тут зустрічали-ось і вся палітіка. 4 міс. на концепт :oops: :lol: :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 юра 04.06.2021 12:54
Теперішнім "отцям нації" потрібно лише перестати мислити категоріями : нацарював 100 рублів і втік, а правильно розставляти пріорітети. Для прикладу-в центрі міста валиться палац піонерів (ЦДЮТ), зате колегіум "Берегиня" і так не обіжений отримує 7,5 млн. на утеплення фасаду. І взагалі цифри: 7,5 на утеплення фасаду ліцею і 2,5 млн. на кап. ремонт Першотравневої, яка зможе розвантажити місто від транзитного транспорту. Але для наших керманичів інвестори - це відкати - десь так...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Ющенко 04.06.2021 05:13
Був у Батумі-розруха,занедба ність,відсутніс ть туристів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Леон 04.06.2021 03:42
Ларьків у нас найбільше в Україні.Як їх не показати.Один другого більше і живописніше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Булат 03.06.2021 17:04
Бред. Що вони курять в міськраді?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Батумське диво 03.06.2021 15:45
Це побільше тут ларьків з чебуреками та бєляшами поставити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100