реклама

реклама

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова найближчим часом проведе зустріч із активом НСЖУ - нараду щодо ходу розслідування убивства черкаського журналіста Вадима Комарова. Вадимова смерть - це останнє убивство журналіста в Україні, за два тижні буде 2 роки з часу його смерті.


67

Про це у «Фейсбуці» пише голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Напередодні Дня журналіста команда політичного ток-шоу "Право на владу" першу годину ефіру віддала не святковій, а важливій та важкій темі. Убивства журналістів в Україні. Як наблизити справедливість?.. Перед гостями студії та національною аудиторією щодо ходу розслідувань убивств Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета і Олеся Бузини звітувала Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

«Пані Ірина розпочала свій виступ правильно. Зі слів вибачення перед родинами загиблих журналістів. Але безкарність вбиває. Роками нерозкриті злочини проти журналістів провокують нові трагедії. Генпрокурор визнає, що затягує розслідування резонансних убивств журналістів у столиці велика політика. І якщо встановлюються виконавці, то замовники знаходяться в таких сферах політичної еліти. А це - важкий виклик для  правоохоронної системи», - зазначає Сергій Томіленко.

«Але у мене до пані Венедіктової було питання про безпеку для журналістів у регіонах. За вбивством Вадима Комарова, вочевидь, не стоять національні політичні чи бізнесові топ-еліти. То чому немає прогресу в розслідуванні? Чому черкаські журналісти мають почуватися у тривозі, порушуючи викривальні місцеві теми, пам'ятаючи долю Вадима?... Пройшло два роки - ні підозрюваних, ні виконавця, ні замовника....

Пані Ірина визнала, що я "наступив на мозоль". Прогресу в розслідуванні убивства черкаського журналіста немає. Попри безліч експертиз та зусиль правоохоронців.

Але ця справа для Генпрокурора важлива. Тому найближчим часом відбудеться зустріч в ГПУ спеціально щодо зусиль із розслідування справи Вадима Комарова. Пропонуватиму, аби на цій зустрічі було і кілька колег з Черкас...» - наголосив Сергій Томіленко.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #1 Михайло 04.06.2021 14:42
Ця тема викличе гострий свербіж у деяких черкаських очільників, можливо навіть діарею.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100