реклама
Sucurity Police

реклама

Виставка картин, присвячена Всесвітньому дню океанів, арт-терапевтичне малювання та виступ кавер-бенду. Так цієї п'ятниці, 11 червня, біля Черкаської SUP-станції о 19-00 уже традиційно відбудеться відкрита для всіх вечірка. Цього разу - під назвою "OCEAN DREAM". Про це інформують організатори: спільнота Dnipro SUP Team, Stone Rental та Департамент освіти і гуманітарної політики.

Картини представить молода черкаська художниця Анастасія Ларіонті. До експозиції "Touch of Big Ocean" увійдуть 10 картин, присвячені Всесвітньому дню океанів, що відбудеть напередодні - 8 червня.

OCEAN

- Перебуваючи в Черкасах, можна легко забути про існування китів, дельфінів, нарвалів, білуг та інших екзотичних для нас істот. Вони ніби десь занадто далеко, щоб постійно відчувати їх реальність. Це й було поштовхом для створення картин такої тематики. Стати ближчим і познайомитись, відчути, що вони - такі ж жителі планети, як і ми, а не чергове гарне фото в соцмережі. Ми просто зобов‘язані берегти недоторканість і чистоту їх домівок, бути максимально на скільки можливо екологічними в повсякденності й просто любити те, що маємо, - говорить художниця.

На першій половині полотен відбувається життя пліч-о-поліч людей і морських жителів. SUP-дошка - як єдиний елемент, що розділяє людей і водний світ, і який водночас існує в двох цих світах . Усе, що можуть робити люди, - це відчувати незриму присутність. Тваринам також комфортний такий контакт, вони відчувають безпеку. Друга частина картин - це людина як гість підводного світу. Будучи на одному полі з гігантськими дивними істотами, відчувається їх повага, духовне єднання і безслівний контакт. Ми різні зовні, відрізняємось габаритами і можливостями, але можемо бути схожі. Можемо так само насолоджуватись свободою, бути у пошуку, бути грайливими, прагнути бути в парі, можемо бути зацікавленими і можемо просто жити.

Також у межах івенту відбудеться арт-терапевтичне малювання, який проведе авторка виставки. Це створення кожним учасником власноруч унікального полотна, який потім можна забрати з собою на згадку. Для участі в арт-терапії потрібно попередньо зареєструватися: https://forms.gle/fK4Z1PdrSPcEzQV49

Проте кожен охочий зможе долучитися до малювання, прихопивши з собою на пляж каремат, стаканчик для води, тарілку (для змішування фарб), фарби гуаш/акрил (білий, чорний, і холодні кольори які знайдуться: синій, голубий, фіолетовий, сріблястий і т.д.), листочок або картонку, чорну ручку, пензлик (якщо є вибір - краще взяти з жорстким ворсом і максимально великий) та сухі серветки.

На завершення для гостей виступить черкаський кавер-бенд #Хвилинамузики. Вхід на вечірку "OCEAN DREAM" для всіх охочих вільний, але організатори просять дотримуватися карантинних правил. Захід відбудеться за підтримки Департаменту освіти й гуманітарної політики ЧМР у межах проєкту «Cherkasy SUP Station-Event», що є переможцем конкурсу грантів у галузі культури у 2021 році.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100