Адміністрація Черкаського аеропорту листом попередить користувача припортової котельні, Черкаську ТЕЦ, про необхідність забезпечити наявність на ній попереджувальних вогнів. Адже відсутність вогнів може бути небезпечною для літальних апаратів.

DSC_5822  

– Для інформації: якщо господар труби не відреагує, у Повітряному кодексі України передбачені штрафні санкції, – повідомив у коментарі «Прочерку» інженер із безпеки польотів аеропорту Віктор Могильников.

Нагадаємо, до редакції «Прочерку» звернулися жителі Черкас, які занепокоєні технічним станом димової труби припортової котельні. Вважаючи відсутність попереджувальних вогнів серйозним порушенням правил безпеки, автори звернення висловлюють сумнів у тому, чи взагалі котельня утримується в належному технічному стані.

«Прочерк» уже порушував тему попереджувальних вогнів на припортовій котельні цьогоріч у лютому і в травні. У відповідь на наш запит до відокремленого підприємства «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно», яке користується котельнею, «Прочерку» повідомили, що, справді, наразі система освітлення димової труби припортової котельні Черкаської ТЕЦ потребує модернізації.

«Черкаська ТЕЦ є ліцензіатом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. НКРЕКП встановлює тарифи, відповідно до яких, визначається ремонтна та інвестиційна програми підприємства, – цьогоріч у лютому заявили на підприємстві. – Ремонт системи освітлення димової труби поданий підприємством до інвестиційної програми ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» на 2021 рік. Після встановлення нових тарифів НКРЕКП необхідні ремонтні роботи будуть виконані в найближчий час».

Учора голова правління ПРАТ «Черкаське хімволокно Віктор Олексенко в коментарі «Прочерку» повідомив, що освітлення труби вже частково відновлено. «На середині труби вже є освітлення (два ліхтаря), ми його зробили коштом свого бюджету», – сказав Віктор Володимирович. Щоправда, кореспондентам «Прочерку» минулої ночі цих вогнів роздивитися не вдалося.

Віктор Олексенко відкинув усі сумніви щодо технічних проблем із трубою припортової котельні.

– Усі будівлі і споруди систематично проходять паспортизацію, – наголосив він. – Наше підприємство працює винятково по-білому. Якби її (трубу) заборонили експлуатувати, то це – підсудна справа для нас, виконавців. Ця труба експлуатується згідно з чинним законодавством, ніяких проблем немає.

Керівник підприємства також додав, що профінансувати роботи з відновлення освітлення труби можна тільки за рахунок оплати громадянами за користування послугами ТЕЦ.

– Джерелом фінансування нашого підприємства є винятково тариф. Той тариф, який нам затверджується, – пояснив Віктор Олексенко. – Щорічно затверджується ремонтна програма, до якої входять як будівлі і споруди, так і технологічне обладнання ТЕЦ. Кожного року ми щось подаємо, щось НКРЕКП прибирає, викреслює. Оскільки труба не є аварійною, цього року на неї не подавалися значні суми коштів, оскільки є багато інших нагальних проблем, а тариф у нас не безрозмірний. У зв’язку з цим ми подамо трубу наступного року. Це висотні роботи; своїми силами ми їх виконати не можемо, бо в нас немає жодного працівника, допущеного до виконання висотних робіт. Це може бути тільки підряд... Крім того, якщо там щось застаріло, то це – реконструкція, підготовка проєкту – це все займає певний проміжок часу.

Віктор Володимирович додав, що труба припортової котельні – не єдиний проблемний об’єкт ТЕЦ; є труба й на самому підприємстві. Але для того, щоб зробити реконструкцію, потрібні принаймні дві речі: проєкт і допуск для роботи на висотних об’єктах.

DSC_5830

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 МІСЦЕВИЙ 10.06.2021 16:15
Такі проМмблеми такіпроМблеми у АЗОТА...Недарма загинається. І загнеться навіть з трубою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Перехожий 10.06.2021 08:04
Ось воно що, головна проблема черкаського аеропорта виявлена. Але якщо "Украерух" зняв навігаційне обладнання то це вже не аеропорт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 ЮЗР 09.06.2021 18:04
Птички врежутся 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Бувший 09.06.2021 18:04
А що в тому аеропорту літає, крім ворон, їм труба не заважає. Делібажак шукає винних,запустит и черкаське Хітроу? Для посадки гелікоптера,або маленького літачка може завадити тільки реконструйована злітна смуга, на якій качки плавають після гарного дощу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 иван 09.06.2021 16:42
Ознакомился и возник вопрос-как этот человек может руководить ТЭЦ???Такое нести
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100