реклама

реклама

Подорож над річкою Тясмин по Тясминському каньйону, який розташований в м.Кам’янка Черкаської області, зняв і представив у вигляді відеофільму черкасець Сергій Іванченко.

Без імені

Автор твердить, що, на думку науковців, 2 млрд років тому правобережну територію Наддніпрянщини вкривали височенні складчасті гори. Внаслідок діяльності сил природи від цих гір залишилось лише коріння, яке ми бачимо у вигляді твердих кристалічних порід.

Прямі скелі на лівому боці річки піднімаються вгору подекуди на 12 -15 м. Скелі поросли рідкісним татарським і американським кленом, папороттю і рідкісними мохами, що зрошуються вапняковими водами.

Перевагою Тясминського каньйону є те, що по ньому можна поплавати на човні. Щоб побачити красу зсередини, там є екскурсовод. Під час прогулянки човном, саме він розкаже вам чому так називається річка, які мають назви скелі, які рослини і скільки видів мохів росте на схилах.

Також є пішохідний маршрут, щоб пройтися самому довкола каньйону та роздивитися красу. Всюди є вказівники з написами, що і де розташовано, та як туди дійти.

Свого часу ця дивовижна місцина надихала Чайковського та Пушкіна. Відпочивши у цій красі серед лісостепу, вони заряджалися емоційно і творили з подвійним натхненням.

Пливучи каньйоном, можна побачити і знамениту Пушкінську скелю (скеля з рожевого граніту, де, за оповідями, любив відпочивати і творив знаменитий поет), і характерне для степової місцевості різнотрав’я, що у червні терпко пахне чебрецями й дикою шавлією.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100