реклама

реклама

Громадська організація «Спілка батьків молоді з інвалідністю «Перспектива» вже оформила у Черкасах в Південно-Західному районі земельну ділянку площею 2,5 га для реабілітаційного парку. Це поряд зі спеціалізованим будинком для родин з дітьми з інвалідністю, що знаходиться за адресою вул. Олени Теліги, 15/1. Тепер на території парку звели конюшню. Сьогодні там діє іпотерапія.

Помічник іпотерапевта Людмила зазначає, що зараз в центрі діють піші прогулянки, заняття верхової їзди й іпотерапія. Поки все лиш у розвитку. Але вже мають дев’ятеро коней, які допомагають діткам у розвитку. Іпотерапія діє на опорно-руховий апарат, вестибулярний апарат, оновлюється кров, серцево-судинна і імунна система починають працювати краще, це впливає і на розумову діяльність. Маленькі дітки  настільки емоційно радіють, що хоч і можуть мати затримки щодо мовлення, але після занять починають розмовляти.

1623658326267(1)

«Дітки до нас приїжджають і вибирають собі коня, дружать з ним, згадують про нього. Це великий емоційний зв’язок. Та й коні в нас непрості. На будь-якого коня не посадиш дитину. Ці коні не бояться машин, можуть ходити до дороги, навчені і лагідні», – каже фахівець.

Як повідомив «Прочерку» голова організації Валерій Гаврілов, у парковій зоні будуть знаходитися елементи з реабілітації. Це іпотерапія, ЛФК, водна реабілітація тощо. У майбутній перспективі все може бути налаштовано так, щоб вийти на самоокупність. Тобто у цьому центрі могли б проходити реабілітацію за направленням соцзахисту ті, хто потребує цього. Бо не всі можуть їхати з рідними, які пересуваються на візку, кудись далеко. Сьогодні громадській організації виділили деякі кошти через соцзахист, але цього бракує. Обленерго провело електрику, інші організації допомогли з дошками, провели воду. Валерій Гаврилов вірить, що поступово вдасться збудувати і зал для ЛФК, і зробити об’єкт для водної реабілітації, а це не повноцінний басейн, а дещо менша конструкція, бо для людей з інвалідністю не потрібна велика глибина.

1623658326248

– Ми можемо створити соціальне підприємство. І вже соцпідприємство буде надавати платні послуги, з реабілітації, з прокату коней, це підприємство може створювати робочі місця для тих же людей з інвалідністю і, маючи прибуток, може підтримувати громадську організацію. Такого практично немає в Черкасах. Нам хотілося б це все налаштувати, бо я бачу, що мати одну лиш громадську організацію тяжко, а покинути це і піти на роботу – тоді не буде можливості розвивати організацію. А це потрібно, бо не лише діти з нашого будинку інвалідів потребують постійної стабільної реабілітації, – каже Валерій Гаврилов.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100