реклама

реклама

10 народних депутатів України: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталія Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін та Ярослав Юрчишин - заявили про створення депутатського об'єднання "Справедливість", пише spravedlyvist.golos

Це половина парламентської фракції "Голос", тобто 10 народних депутатів.

Також напередодні про свій вихід з партії оголосив один з її засновників і лідерів - Сергій Притула та низка інших партійців, а частина територіальних осередків заявили про свою ліквідацію.

Навесні 2020 року Святослав Вакарчук запропонував зробити головою партії "Голос" Кіру Рудик. Зважаючи на серйозну довіру до Вакарчука, з'їзд беззастережно підтримав Кіру Рудик на посаді голови партії. Влітку 2020 року, за ініціативи Кіри Рудик, під час з'їзду партії було змінено Статут партії, чим значно розширювалися повноваження голови партії.

danylo-pavlov1

Кіра Рудик виступала і в Черкасах, її активно підтримував Віктор Євпак.

Наразі, відповідно до Статуту, голова партії може одноосібно ухвалювати будь-яке рішення чи блокувати його. Двома керівними органами "Голосу" є Політична Рада та З'їзд партії, але голова партії може накласти “вето” на будь-яке рішення політради або взагалі не скликати з'їзд, блокуючи будь-яке рішення. У статті йдеться, що все йде до того, що партію можуть продати під вибори як загальнонаціональну. А державне фінансування, у розмірі 70 млн грн на рік, стане особистими ресурсами керівництва партії

Останнє ганебне рішення - голосування голови фракції Ярослава Железняка та голови партії Кіри Рудик, а також лояльних до керівництва депутатів: Романа Костенка, Андрія Осадчука, Ярослава Рущишина - за включення до порядку денного Верховної Ради законопроєктів, які зривають набуття чинності норм закону про повномасштабний дубляж фільмів та серіалів українською мовою на телебаченні. "За" проголосувало 227 депутатів, необхідний мінімум - 226 голосів. Тож кожен голос тут був вирішальним….

danylo-pavlov1

«Звичайний собі життєвий шлях буденного для української політики політичного проекту. Не більше. Не менше. Чекаємо на політичний проект від Притули на цьому електоральному полі, який потенційно закінчиться тоді, коли закінчаться гроші Пінчука», – зазначає у «Фейсбуці» черкаський «свободівець» Сергій Воронов. При цьому, слід нагадати, що і в черкаській «Свободі» не все гладко. Там відреклися від багаторічного очільника обласного осередку Ботнара і навіть просять не асоціювати їх з ним… Вийшов зі скандалом з «Свободи» і колишній секретар міськради Ярослав Нищик.

«Прочерк» також готовий почути думку черкаського депутата від «Голосу» Віктора Євпака, проте поки не вдається з ним сконтактуватися.

danylo-pavlov1  

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 артурасян 16.06.2021 23:14
Шото дійсно є схоже між розваленими свободівцями і голосом, який лиш починає валитися... Навіть команда одного черкаського сайту не може спасти обессіленного Євпака, який вже не знає, куда приткнути
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100