реклама Делікат

Ріг тура, кістки мамонта, колесо від стародавньої карети, зброю, снаряди часів Великої Вітчизняної війни та навіть самогонний апарат – ці та інші привіти з минулого відшукали черкаські водні мисливці за старовиною. Дайвери з Черкас зізнаються: Дніпро набагато цікавіший за Червоне море. Адже він – повен загадок. Тож вони планують продовжити пошуки та відкрити власний музей водних знахідок, йдеться у сюжеті «Вікка-новин».

Цього разу досвідчений водний мисливець за старовиною та за сумісництвом черкаський менеджер Максим уполював цікаву знахідку – ріг стародавньої тварини. Тож результатом сьогоднішніх занурень драйвер задоволений.

Максим Сенчило, дайвер: «Находка приятная. В Днепре видимость не достаточно хорошая, что-то увидеть довольно таки проблематично. И когда находишь какую-то интересную вещь, значит – не зря занимаешься этим».

А от міський хірург Олександр Петрович сьогодні відшукав під водою старий якір. У господарстві і така річ знадобиться, каже лікар. Утім зізнається: під водою буває не лише цікаво та весело, а іноді й страшно.

Олександр Дашко, дайвер: «Когда впервые погружался, подсвечиваю и вижу морда сома вот такая вот здоровая. Испугался, он в одну сторону, я в другую. Вот так мы и разошлись».

Дайвінг на Дніпрі – кращий навіть за занурення в Єгипті, запевняє керівник Черкаського клубу підводного плавання. Тут і азарт, і купа знахідок, як-то зброя, снаряди, кістки давніх тварин, колеса від карети та інше.

Володимир Циганков, керівник Черкаського клубу підводного плавання: «В районе Черкасс нашли самогонный аппарат. Разнообразные находки. В Днепре намного интереснее и разнообразнее. Потому что каждое погружения по-особенному отличается».

Сергій Давигора, дайвер: «Я стараюсь проводить свое свободное время, занимаясь своим хобби. Мне нравится смотреть под водой, если в Днепре – это рыбки, раки, разные большие предметы, которые остались после затопления водохранилища».

Нині в Черкасах уже з півтора десятка водних мисливців за старовиною. На майбутнє дайвери планують створити свій унікальний музей історичних знахідок.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Глядач 05.08.2012 11:29
Шановний "Прочерк" драйвери це трохи з іншої опери може дайвери ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100