Проєкт «Вчимося разом чути та долати соціальну ізоляцію» факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педуніверситету імені Павла Тичини отримав підтримку та фінансування на його реалізацію у 2021 році від програми Британської ради «Активні громадяни».

00

Про це повідомляють в УДПУ.

Метою цього проєкту стало створення платформи для вивчення та спілкування українською жестовою мовою, зокрема в умовах пандемії COVID-19 та спричинених нею викликів. При розробці проєкту до уваги також взято питання розвитку інклюзивного туристичного руху в Черкаській області з метою соціальної інтеграції людей з інвалідністю та створення їм можливостей для вивчення історії рідного краю.

Особливої значущості набула та обставина, що, як до розробки ідеї проєкту, так і до її реалізації, активно долучилися здобувачі вищої освіти університету зі спеціальностей «Психологія», «Соціальна робота» та «Соціальне забезпечення». Проєкт надав можливість студентам та аспірантам набути компетентностей в умовах неформальної освіти.

Результати проєкту є унікальними, адже вони дозволили інтегрувати: знання із проблем інклюзії, соціальної роботи, психології; навички з використання інформаційно-комунікаційних технологій; методику вивчення української жестової мови; досвід долання соціальної ізоляції; технології соціально-психологічної реабілітації людей з інвалідністю.

В ході роботи над проєктом підготовлено відеоматеріали жестовою мовою про визначні історико-культурні місця Черкащини: Буцький каньйон, Національний дендрологічний парк «Софіївка», Національний історико-культурний заповідник «Чигирин», Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» (с. Легедзине), Шевченківський національний заповідник, Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100