реклама

реклама

Семінар «Здорове харчування – здорова нація» пройшов у Черкаському державному технологічному університеті 7 липня. На ньому презентували страви, які з 1 вересня почнуть входити у меню шкільних їдалень.

photo_2021-07-07_16-11-06

Не минувся захід без частувань і майстер-класів. Свої страви представляли кухарі від Черкаського державного технологічного університету, Звенигородський ЦППРК, Уманський професійний ліцей, Корсунь-Шевченківської професійний ліцей, Іркліївський професійний аграрний ліцей, Золотоніський професійний ліцей, Черкаське вище професійне училище, БРЦПО у Черкаській області, Буцький політехнічний професійний ліцей, Комерційний технікум міста Черкаси, Канівське ВПУ, Уманський професійний аграрний ліцей, Жашківський аграрний технологічний професійний ліцей, Монастирищенський професійний ліцей, Черкаський комерційний ліцей.

Захід відвідав голова ОДА Олександр Скічко, який продегустував кілька запропонованих страв. Він відмітив, що, хоч у попередньому році багато уваги приділяли медицині, прийшов час взятися за освіту:

– У минулому році вже були виділені кошти з державного бюджету у співфінансуванні з місцевим на 54 школи для купівлі сучасного обладнання. Ми плануємо продовжувати вдосконалювати цю систему, тому що діти сьогодні мають не лякатися шкільної їдальні, а хотіти харчуватися там, тому що це їхнє здоров’я.

Як зізнався Олександр Скічко, він сам не харчувався в шкільній їдальні, а віддавав перевагу перекусам. Але, на його переконання, так бути не повинно.

– Здорове харчування – це основа здоров’я дітей, які вчаться в навчальних закладах, – наголосив Валерій Данілевський.

Після презентації страв відбувся семінар, на якому було пояснено зміни в меню, розібрано усі нюанси і озвучено питання людей, причетних до приготування їжі в освітніх закладах.

photo_2021-07-07_16-11-02

photo_2021-07-07_16-11-06 (2)

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Леон 08.07.2021 06:13
Якщо пригадати,Скічк о навчався в 3 школі,де дітей труїть ПП Котенко.Роками.Не дивно,що не ходив!
Вона й далі труїть там дітей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Степанич 07.07.2021 18:54
Кип"ячене молоко із сочником!
Ех, таку країну прос*али!
Ааа, Скічко 1991 року народження.
В радянську школу не ходив.
С*икопіхота.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100