реклама

реклама

У вересні фахівці Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області перевірять, наскільки близько до води розташоване поле кукурудзи у місті Сміла Черкаської області.

Як стало відомо «Прочерку» від місцевих жителів, на околиці Сміли, у напрямку села Велика Яблунівка, над річкою Тясмин невідомі розорюють прибережну смугу і садять кукурудзу.

1628670120593

Як відомо, уздовж річок, морів, озер та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяють земельні ділянки під прибережні захисні смуги. Захисні смуги мають різну ширину – 25-100 метрів. Візуально, на око, кукурудзяні площі знаходяться на відстані близько 10-15 метрів від води.

Однак в Головному управлінні Держгеокадастру в Черкаській області повідомили: «Інформація щодо встановлення прибережної захисної смуги річки Тясмин в зоні розміщення земельної ділянки відсутня… Перевірку дотримання вимог земельного законодавства Держгеокастром заплановано на вересень поточного року».

Начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков прокоментував ситуацію так: «Там, де межі не винесені в натуру і не встановлена прибережна смуга, повноваження Держгеокадастру, у яких також в структурі є Інспекція, і відповідно до Положення здійснюють нагляд за усіма категоріями земель. Проведуть заміри, і, якщо земельна ділянка не надана в оренду, розрахують шкоду за самовільне зайняття земельної ділянки».

Також журналіст звернувся у Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, де звернення зафіксували та обіцяли у визначені терміни надати відповідь.

1628670120593

1628670120593

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 Перехожий 11.08.2021 13:14
Так у нас берегова лінія ніде не виділена в натурі хоч на малих річках, хоч на Дніпрі. Тому на берегах такий безлад.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100