реклама

реклама

Чемпіонат України з шахів серед аматорів (дорослі та діти) розпочався учора. Триватиме він з 12 по 15 серпня. Участь в заході беруть близько 200 осіб із 22 областей України. Учасники змагаються за 150 000 грн призового фонду в класику, рапід і бліц.

_DSC6645

– Вітаю усіх учасників змагань! Щаслива, що саме наше місто приймає такий масштабний чемпіонат Всеукраїнського рівня. Переконана, всі ми станемо свідками красивої, безкомпромісної, спортивної боротьби, яка продемонструє блискучу витримку, неймовірну логіку і незламну жагу до перемоги. Сподіваюся, що наші гості надовго залишать у своїх серцях згадку про наш затишний, мальовничий край і з теплотою в серці будуть згадувати дні нинішніх змагань. Зичу всім учасникам успіхів, впевненості у своїх силах, повної мобілізації внутрішніх можливостей, максимальної концентрації, волі до перемоги і професійного зростання, – зазначила на початку представник управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Юлія Горбачик

_DSC6635

Як повідомив організатор турніру і президент федерації шахів Черкаської області Олег Кушнір, це історична подія у світі шахів, бо в Черкасах це перший такий масовий турнір. Через брак місця турнір проводиться на території Гімназії-ліцею №9 ім. Луценка. Як зазначає організатор, пошук місця є великою проблемою, бо ніде розмістити такий масовий турнір.

_DSC6617

– Офіційний чемпіонат України серед аматорів проходить в три етапи класичний турнір, рапід і бліц. Участь беруть близько 180 осіб з 22 областей України, – розповів Олег Кушнір.

На цьому турнірі в учасників є вагомий стимул для перемоги.

_DSC6627

– Загальний призовий фонд становить 150 тисяч гривень, ми розділили призи таким чином, щоб як можна більше людей їх отримали, а саме призових місць 42. Також планують поновлення, але це згодом. Призовий фонд зібраний із внесків і спонсорської допомоги, – розповів Олег Кушнір.

_DSC6637

У турнірі немає обмежень ні за віком, ні за статтю чи можливостями людей. На ньому можуть змагатись як дитина з пенсіонером, так і чоловік з жінкою.

– Найстаршому учаснику 83 роки. Він приїхав зі Світловодська, а наймолодшому 7 років. Шахи віку не мають, – зазначив Олег Кушнір.

_DSC6659 фотошоп

Також серед учасників були люди з інвалідністю. Зокрема, це черкащанин Вадим Сакієнко, який є секундантом і учасником. Для нього був підготовлений спеціальний стіл. Через тек, що в нього не функціонують руки, він говорив хід, а дружина допомагала.

Організатори сподіваються, що подібні турніри стануть гарною традицією для Черкас.

_DSC6660

Андрій Найда

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100