реклама

реклама

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі UA: ЧЕРКАСИ дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику.

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат ми отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим, — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України.

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Суспільний мовник Черкащини підготував пісню «Калина» гурту Flatcher.

Цей гурт об’єднав чотирьох відомих в Черкасах музикантів: фронтмена Сергія Боброва, барабанщика Богдана Яцентюка, гітариста Максима Кривобородова, бас-гітариста Костянтина Доброцького. Над піснею «Калина» роботу розпочали ще у 2018 році. У листопаді 2019-го музиканти завершили її.  Прем’єра пісні відбулась 30 листопада в музичній програмі «Досхочу» на Українському радіо Рось.

67

«Пісня присвячується всім, хто захищав і продовжує захищати нашу країну, — розповідає фронтмен гурту Сергій Бобров. —   “Калина” — пісня про війну. Але в ній є багато змістів і підтекстів. Це — пісня-парадокс. Пісня про життя і смерть, війну і мир, кохання і ненависть. Я не хочу зараз писати пісні “лобові”. Хочеться, щоб люди, слухаючи її, отримували якісь коди, які б розгадували. Калина — це символ Незалежності. Символ свободи і любові до своєї країни. Коли почалася війна, нашою принциповою позицією було відмовитися від російськомовних пісень. Ми український гурт, який співає українською мовою! Це і є збереження незалежності. На жаль, багато українських гуртів співають російською, а це в наш час грає на руку ворогу! Збереження мови, збереження української культури, її традицій, чесні, правдиві пісні, це і є наша Незалежність!».

Кліп для концерту знімали на площі Слави в Черкасах поблизу Меморіального комплексу загиблим учасникам АТО/ООС.

(1)

«Як на мене, саме це місце найбільше відповідає духу пісні “Калина”. Нагадаю, що пам’ятник було виготовлено за ескізом Дар’ї Ложешнікової доньки загиблого у 2014 році бійця батальйону “Донбас” Володимира Ложешнікова — і відкрито у 2020 році. “Воїн-захисник”, “Воїн з мечем” і “Дерево життя” ці всі образи співзвучні з текстом. Хоча насправді пісня, напевно, не лише про війну на Сході Україні. В ній можна прослідкувати різні підтексти, про наш вибір, відповідальність, боротьбу за ідею, патріотизм», — зазначає продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна.

Джерело: UA: ЧЕРКАСИ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100