реклама

реклама

У Черкасах у рамках фестивалю КіноШот побував відомий письменник Андрій Кокотюха.

«Усе, що я пишу, рано чи пізно буде втілене в кіно. Хай і після моєї смерті. Я не мрійник. Я просто це знаю», - каже автор більш 80 книг.

1629652662059

Про те, як книги переростають у кіно і як кіно потім переходить у книги він говорив з черкащанами. Письменник зазначав, що з самого початку був самоучкою і практиком ,а не теоретиком. Він писав і уявляв чітко, що пише. Тож в нього і виходили майже готові сценарії, які легко екранізувати. Взагалі Кокотюка заявляє, що кіновиробництво вкрай необхідне Україні.

«У нас власне кіновиробництво стало розвиватися після початку війни. Від 2015 року вийшло стільки українських фільмів, як не було за всю підрадянську добу. А Україна, до речі, батьківщина кіно. Тут в Харкові винайшли перший кінопроектор. Колись Катеринослав став третім регіоном у світі, де почали знімати кіно, а це питомо наші території. У Франції, в Індії стали знімати, а тоді в Катеринославі також. І це вкрай важливо. Яке було радянське ? Деперсоніфіковане! Тоді згадували в кіно лише Москву, Ленінград і Одесу. І зараз таке в Росії, а от американське чи французьке кіно дуже персоніфіковане. В цьому їх сила впливу. І коли Микола Княжицький, мій сусід по студентській кімнаті, пробив заборону російських фільмів і серіалів, то в мене було наступного тижня 9 пропозицій. Зараз я постійно пишу сценарії. Яка програма мінімум? Створити україномовний продукт. А над завдання розширювати аудиторію. І якби в нас було базове кіновиробництво, то не було б війни. Це дірка в обороні!» – зазначив Андрій Кокотюха.

1629652608481

До речі, він зазначив, що позавчора в УКФ виграв грант на створення сценарію за романом «Повний місяць».

Окрім того, він зауважив, що кіно без грошей не буває. З цим постійно нашому кіновиробництву доводиться стикатися. Та автор завжди гнучкий і готовий змінювати сценарій. Буває, доходить навіть до комічних ситуацій, коли слід прибрати постріли з кіно, бо один постріл коштує 30 гривень.

«Тому мелодрама завжди буде дешевше, ніж детектив, де стріляють», - каже автор.

1629652641440

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Кино в шортах 23.08.2021 23:28
Это начало конца. Кино в труселях, времени уже нет организовать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 саша-труси 23.08.2021 19:48
Цікаво, давайте про губера знімемо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 захар 23.08.2021 16:41
Скажите а почему в бюджете США Германии и других стран нет расходов на съёмку вашего никем не смотримого левака за счёт налогоплательщи ка почему в украине как впрочем и в россии деньги на это берут и тырят из кармана пенсионера врача военного и учителя.Чем мы тогда отличаемся от страны агрессора или у нас нет олигархов или может пенсионеры накормлены или молодёжь при работе или может у нас гаишников не стало с радарами и письмами счастья или налоговая не ворует по чёрному а может у нас судьи без особняков или прокуроры без яхт и машин шикарных или слуги народа не мечтают стать "единой россией" украинского разлива так посмотрите что на последних довыборах творится просто евредетки ещё не заматерели и не оборзели в кость но это ж очень быстро станется зубами вон уже как волчата щёлкают против ветеранов и тех кто малость правду пытается спросить за тарифы за пенсии за цены .Упырей похоже майдан породил однако
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 stas 23.08.2021 15:57
І за радянських часів знав я "письменників",яких ніхто не читав...а от книги видавались-потреба була. У влади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100