реклама

реклама

До ювілейного Дня незалежності, Черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком було відзначено усіх містян, які активно боролися за незалежність України. Їм були вручені посвідчення «Учасник боротьби за Україну в ХХ сторіччі».

IMG_6038

Таких людей у нашому місті близько 100 осіб. Багато хто із них, звісно, вже покинули цей світ, але отримати посвідчення з гордістю прийшли рідні та близькі померлих героїв.

– Для мене велика честь бути сьогодні тут, поруч із вами, хто 50, 40 і 30 років назад мріяли і робили все можливе й неможливе, підтверджуючи, що Україна була, є і завжди буде. І я хочу щиро подякувати і ще раз нагадати усім про героїчну боротьбу наших черкасців. Саме завдяки вашій жертовності, сміливості та відданості ідеї незалежності, ми живемо у вільній Україні, у прекрасному місті – наших Черкасах, – відзначив Анатолій Бондаренко, звертаючись до присутніх.

IMG_6044

До слова, Черкаси стали 4-им містом країни після Чернівців, Києва та Хмельницького, які відповідно норм закону «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» пошанували своїх містян, що боролись за українську незалежність.

Відповідне рішення було підтримано виконавчим комітетом міської ради у травні цього року.

Нагадаємо, схвалений у 2015 році закон визначає перелік учасників боротьби за незалежність та напрямки державної політики щодо відновлення, збереження та вшанування національної пам’яті про боротьбу і борців за незалежність України.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100