реклама

реклама

Міська влада Сміли продовжує вирішувати проблему із самовільно побудованими гаражами та забудовами, повідомляє smila-ua.

На комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності і законності знову порушили питання про впорядкування благоустрою міста й наведення порядку у ситуації із самовільно побудованими гаражами.

2021-08-19-garagi

Юристи і спеціалісти міської ради вивчали питання, як у інших містах борються із проблемою самовільно встановлених гаражів. Дивились правила благоустрою у Харкові і Дніпрі.

Мета – віднайти податкове джерело для наповнення бюджету і впорядкувати хаотичні забудови у місті.

У підсумку вирішили ухвалити положення про встановлення оплати за тимчасове погіршення існуючого благоустрою – штраф за самовільне встановлення гаража.

Було запропоновано такі розміри оплати: у місяць від 98 до 250 грн. У рік від 1200 до 2300 грн за самовільно встановлений гараж.

Тобто людина, яка самовільно встановила гараж – порушила правила благоустрою міста, нанесла шкоду оточуючим. Тому вона має або демонтувати гараж, або компенсувати нанесену шкоду.

Уповноваженим і контролюючим органом у цьому питанні буде управління ЖКГ. Тож наразі депутати розглядали регуляторний акт, щоб визначитись, чи не порушать депутати цим нововведенням права споживачів чи жителів міста. Потім буде громадське обговорення цього рішення.

Наприкінці наради міський голова Сергій Ананко висловив свою думку: гаражі розміщуються на міській землі, тому вони повинні сплачувати кошти за розташування на міській території. Це буде ще одним джерелом наповнення міського бюджету. Така практика діє у всіх великих містах України.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 ХХ 25.08.2021 07:06
Можливо гаражі і порушують благоустрій але при таких підходах потрібно щоб вся територія була належно благоустроєна, смітник, бур'яни, кущі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100