реклама

реклама

Близько 1000 тон соломи вартістю мільйон гривень знищено у фермера з Нідерландів Кейса Хусінкхі, який господарює в Тинівці на Жашківщині. Солому було заготовлено для Уманського тепличного комбінату, одного з найбільших в Україні.

Без імені

Про це пан Хусінкхі розповів у коментарі «Прочерку».

За словами фермера, о пів другої ночі, коли охорона господарства патрулювала цю територію, пожежі ще не було. А вже за десять хвилин охоронці побачили загоряння і повернулися. Біля скирт вони побачили представників поліції. Незабаром прибули й працівники пожежної охорони, яким удалося локалізувати пожежу о 6.55 ранку.

За інформацією ГУ ДСНС України, ймовірною причиною пожежі є підпал. Винуватець встановлюється. Натомість, сам пан Хусінкхі підозрює керівника одного з сусідніх господарств, який, за його словами, і раніше виявляв агресію щодо працівників і майна голландця.

«Від нього вже були погрози, а його нелегальний мисливський будинок – буквально поруч зі скиртами», – каже Кейс Хусінкхі.

За його словами, звернення до правоохоронців наразі жодного результату не дають, тому господар звернувся до посла Королівства Нідерланди в Україні з проханням посприяти з’ясуванню обставин підпала і припиненню тиску на підприємця.

За інформацією журналістів «AgroTV Ukraine», Кейс Хусінкхі відомий тим, що на його підприємстві найкращі зарплати, найкращі виплати за оренду паїв, а податкова називає його найбільш сумлінним платником податків регіону. Із його ферми бере молоко одна з найвідоміших в Україні торгових марок. Ферму оснащено однією з найбільших в Україні доїльною залою типу «карусель».

У поліції Черкащини коментар щодо цієї події пообіцяли дати згодом. «Прочерк» готовий також опублікувати позицію всіх зацікавлених сторін.

Докладніше про бачення фермером обставин підпалу – у відео.

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Галя 30.08.2021 22:38
Правильно зробили.За пай 11 тисяч -це смішно!!!Гнати таких фермерів з рідної землі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Перехожий 27.08.2021 21:13
"Не пройшло і пів року", так класик би написав. Кілька днів тому на День Незалежності, Президент Естонії заявила, що не варто інвестувати в Україну, тому що тут панує беззаконня. Напевно поліцаї самі і підпалили. Бо щось не дуже віриться у їх оперативність.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Злой 25.08.2021 18:12
Полиция? Через 10 минут? А это не...? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 МІСЦЕВИЙ 25.08.2021 15:04
Характерна підлість...Українці,украън цы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 stas 24.08.2021 20:28
Просто маразм! ...за десять хвилин повернулся і побачили там поліцію...))) Реактивні поліціянти!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100