реклама
Sucurity Police

реклама

До Дня Незалежності центром Черкас пройшла колона ветеранів. Марш Захисників пройшов під гаслом «Не віддамо Україну ворогу». Головний організатор заходу - Рух ветеранів України.

20210824-DSC_2610

Кілька тисяч містян, ветеранів та волонтерів приєднались до ходи. Колона розпочала свій рух від площі Богдана Хмельницького та рушила до алеї слави. Символічно, основна частина урочистостей розпочалась біля меморіалу загиблим воїнам, спроектованим донькою загиблого воїна Володимира Ложешнікова.

Взяв слово на заході письменник Василь Шкляр:

«Хочу привітати вас із цим святом, яке утричі важливіше для вас – тих, хто не шкодував ні сил, ні крові, ні самого життя, аби відстояти нашу волю. Коли мене запитують, яке слово у вас асоціюється із цим днем, я кажу «Воля». Та Воля, яка була написана на холодноярському прапорі – «Воля України або Смерть». Не даремно я приїхав у серце України, в свої рідні Черкаси. Для мене було важливо відзначити цей день разом з вами».

20210824-DSC_2726

«Сьогодні, як ніколи, український народ має бути консолідований в підтримці фронту і в вихованні майбутнього покоління. Ми маємо зупинити ворога саме сьогодні, щоб завтра воювати не довелося нашим дітям. В 2014 році ми пішли воювати і головне питання – за що. Це питання, яке кожен з нас має ставити собі щодня, щохвилини. Все-таки за незалежність і за ті принципи, які прописані в Конституції. Після того, як днями в центрі України за вказівкою президента побили ветеранів, мені важко уявити, що б подумали загиблі. Але я впевнений, що ми переможемо і продовжуватимемо відстоювати незалежність, а Україна лише процвітатиме», - розповідає представник руху ветеранів Дмитро Кухарчук.

20210824-DSC_2643

«Для ветеранів це не просто  день в календарі. в цей день ми маємо пам’ятати всіх тих, поклали життя, всіх хто боронив і продовжує боронити наші кордони. У 14му році багато з нас не змогли побачити, як наш прапор і герб втоптують в бруд. І сьогодні ми маємо робити все можливе і працювати кожного дня, щоб бути справді незалежними і від заходу, і від сходу. Допоки ми єдині – ми непереможні», - зазначив ветеран АЗОВу Ігор Зайчук.

20210824-DSC_2651

До організації маршу долучились ветерани різних підрозділів, духовенства, ДСНС та волонтерських спілок, повідомляють організатори заходу.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Літопицець міськради 25.08.2021 15:00
На фото письменник нинішній і письменник майбутній?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100