Чотири з половиною мільйони гривень заборгували медикам Городищенської міської лікарні.

11f97b7cd1b27cf5

Про це Суспільному повідомив керівник закладу Віталій Гейко.

Працівникам не виплатили зарплату за липень та аванс за серпень.

Медсестра закладу Анна Обідна, розповіла, що зарплату медикам останніх півтора місяця затримують, а роботи не поменшало: «Нині терапевтичне відділення заповнене, до червня лікували лише ковідних хворих, тепер же проводимо і планові госпіталізації. Утім зарплати немає. Беремо кредит і виживаємо. Як довго це триватиме — незрозуміло».

У лікарні діє й інфекційне відділення. Його завідувачка Тетяна Новохатько розповідає, що трьохсотвідсоткову надбавку за роботу із коронавірусними пацієнтами за квітень медики теж не отримали: «Ковідні виплати нам не заплатили ще за квітень», — зауважила пані Тетяна.

Минулого місяця медикам виплатили аванс по півтори тисячі гривень. Цієї суми вистачило лише на комунальні послуги, зауважила лікарка-невропатолог Ірина Осауленко: «Виходимо на роботу, працюємо. Гроші отримали лише на комуналку, далі виживаємо».

Пацієнтка Анна Демченко вважає, що медики заслуговують на гідну оплату праці та сподівається, що персонал не почне звільнятися: «Як хтось захворіє, то куди везти? Хіба сюди. А далі, то можуть не встигнути довезти. Як же так без оплати людям працювати? Усяка праця має оплачуватися».

Доплати за лікування ковідних хворих медики не отримали через зміни в договорі із Національною службою здоров’я України, розповів директор закладу Віталій Гейко: «Заклад підписав із Національною Службою Здоров’я України 12 пакетів надання медпослуг. Утім державних виплат бракує на зарплату».

Із місцевого бюджету можуть оплачувати лише витрати за комунальні послуги закладу, пояснив заступник міського голови Городища Андрій Оверченко.

Аби розібратися в ситуації, що склалася, до закладу скерують перевірку, повідомив керівник обласного Управління охорони здоров’я Юрій Савенко.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Самшит 27.08.2021 21:30
А на прапор 27 млн зайшли
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Сидоров. 27.08.2021 21:24
Медика любий чиновник зобидити може. Але щоби гроші зароблені не давали, то вже перебір.
P.S. А ви хоч уявляєте собі , яка пенсія мізерна у медиків?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Самшит 27.08.2021 21:18
Ось вам велике будівництво в дії
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 А зачем им зарплата? 27.08.2021 20:50
На работу то по любому выходят и шото даже делают. Значит деньги на жизнь откуда то находят. Зачем же платить вообще? Вот если бы поувольнялись после первой же задержки зарплаты, тогда может бы кэрули ихние и пошевелились. А так, в Багдаде всё спокойно. Работу медики крутят, бабло их кэрули мутят.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100