реклама Делікат

Підземний колектор на вулиці Шкільній у Тальному, якраз навпроти воріт дитячого садочка «Казка», нині виконує функцію сміттєвої ями.

zagolovna-28-1024x576

Про це інформують "Вісті Черкащини".

Як тільки почало руйнуватися бетонне накриття люка, працівники дитячого садочка зробили дерев’яний щит, аби тимчасово закрити небезпечну «дірку». Так тривало недовго: комунальні служби, розчищаючи снігові завали, зруйнували накриття. І з того часу у колектор скидають сміття – закидали практично до половини. Аби необачна дитина чи й дорослий не втрапили в яму, хтось з місцевих вставив суху гілку, як розпізнавальний знак.

Після звернення до КП «Водоканал», від якого надійшла відповідь, що колектор їм не належить, керівництво дитсадка написало клопотання до міського голови Василя Сідька, аби відповідні служби привели до ладу колектор. Незрозуміло, з яких причин той лист по АСКОДу (системі внутрішнього документообігу) направили на відділ освіти, молоді та спорту до реагування. Мабуть, тому що надійшов він від закладу освіти.

«Я не можу його робити, адже він не належить до моїх об’єктів. Це те саме, що робити ремонт у сусіда», – коментує Раїса Карман, начальниця відділу освіти Тальнівської міської ради. Справді, всі колектори (навіть недіючі) на території садочка знаходяться у належному стані – люки щільно закриті та пофарбовані.

За словами завідуючої садочком Інни Гончарук, це один із колодязів на трасі підземної тепломережі, якою раніше подавалося тепло від котельні (район санаторної школи) до дошкільного закладу. Відколи опалення перевели на автономне, колектор, звісно, не використовується. Чому про його стан не подбали міські комунальні служби, невідомо, тим паче, що знаходиться він практично перед входом у дитсадок, де щодня проходять десятки дітей.

Саме таке запитання ставимо міському голові Василю Сідьку. Мер пообіцяв, що після свят колодязь засиплять і він не створюватиме більше небезпеки.

Ліна Яловська

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100