реклама

реклама

Сім'я черкащан летіла 27 серпня на літаку рейсу QU 4538 Шарм-ель-Шейх–Бориспіль. Як інформують пасажири «Прочерку», літак зробив екстрену посадку в Анталії, звідки полетів до Борисполя. Радари дійсно зафіксували посадку літака посеред маршруту.


900

Про те, що було в літаку, про свої думки і приземлення пасажирка Тетяна П. поділилась з “Прочерком”.

Як розповідає Тетяна, коли вони сіли в літак, вона заснула.

– Ми сіли в літак від Шарм-ель-Шейху, повинні були летіти 4 години. Але через півтори години в салоні спочатку погасло світло, потім все загорілося червоним, й випали маски. Нам сказали, що сталася розгерметизація, й нам треба було одягти маски. Кисню вистачило на 1 годину. Коли він закінчився, в салоні з'явився запах гарі. Пілот нам сказав, що ми робимо екстрену посадку в Анталії, – сказала Тетяна П.

У всіх пасажирів були паніка й стрес. Хтось прощався з рідними, хтось молився.

– Усі панікували, переді мною сидів батько, який прощався зі своєю донькою, а трохи далі була дівчина, яка писала прощальний лист своїй матері. Я ж постійно питала у мами, яка сиділа біля вікна, чи близько земля. Вона казала, що так. Тато водночас махав головою, що ні, – розповідає про паніку в літаку Тетяна П.

Пілот зміг посадити літак.

– Приємно вразила професійність льотчиків. Очевидно, у нас відмовив двигун. Ми летіли косо, знизились дуже, але аеропорту не було ще, ми летіли так низько, що бачили номера авто. Нам сказали пристебнутися, бо посадка буде жорстка. Сіли ривками. Коли ми приземлились, всі почали кричати, плакати. Спочатку нас не випускали з літака до виявлення обставин. Через 10 хвилин нас привезли в термінал, до нас прийшов представник Анекс-тур, який повідомляв нам про всі зміни. Через 4 години прилетів літак з Києва й забрав нас, літак був точно такий самий, тому деякі люди не хотіли в нього сідати… – розповідає черкащанка.

Видання також звернулося за коментарем до Державної авіаційної служби України та до авіаперевізника, враховуючи, що ситуація стосувалася життя та здоров'я людей.

Варто зазначити, що перевізник Azur на своєму сайті не дає жодної інформації про інцидент.

Андрій Найда, Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #5 М.В. 01.09.2021 17:49
Летіла цим рейсом і я. Не так все страшно як описано!
Ніякого диму в літаку не було, і двигун не відмовляв, про посадку на воді теж ніхто не кричав! Пілот спокійно сказав, що буде аварійна посадка в аеропорту Антонія. Стюардеси так, перелякались, це було очевидно. І так, було страшно, бо це тільки другий мій переліт. Але літак летів рівно, а не так, що "номера машини видно". Нас повідомили про посадку до Антонії ще за хвилин 40 як мінімум!
Стюардеси бігали перевіряли чи все добре з людьми!
Розумію, у страху великі очі, але не треба розпускати плітки!
При посадці нам повідомили, що вилетів новий літак, який прибуде о 16:30, і що нас покормлять. Тому тут теж не треба вже видумувати. Ніхто не каже, що було не страшно - страшно! Але не настільки. Я сиділа в "хвості" літака, всі дихати в маски. у нас було 4 маски, і всі вони були працюючі, і особисто мені кисню вистачило. І в самому літаку теж він ще був, просто десь повільно втрачався, через що і була посадка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Следователь 31.08.2021 14:54
Не дай бог пережить такой стресс!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Перехожий 31.08.2021 03:16
Згадалися слова відомого барда про Анталію:

Обниму Наталию
Да за широку талию,
А ну давай Наталия,
Поехали в Анталию.
Убирает с талии
Руку мне Наталия,
Не хочу, говорит, в Анталию,
А хочу, говорит, в Италию.
Только тверже стали я,
Говорю, Наталия,
А че ты, как фекалия,
Гонишь на Анталию?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Артем 30.08.2021 14:53
Думаю ви б на китайській мові забалакали, якби з вами таке сталось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #1 словник 30.08.2021 10:00
Не сім'я, а родина. Мову вчить, суржикорогі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100