реклама

реклама

У знаковому місці української столиці – під стінами Будинку профспілок на Майдані Незалежності відкрилася виставка «Українська державність: витоки, етапи становлення та розвитку».

240879778_1233877240412636_5293599534509368594_n

Про це повідомляє Черкаське представництво правозахисної організації «Меморіал».

60 банерів ретроспективної виставки, присвяченої тисячолітній історії державотворення в Україні, дають цілісне уявлення про боротьбу за волю і формування рівної серед рівних у Європі та світі нації, самостійної і незалежної, з історією власних перемог і звершень.

Розгорнута напередодні 30-річчя проголошення державної Незалежності, виставка організована Всеукраїнською правозахисною організацією «Меморіал» ім.Василя Стуса.

У підготовці виставки взяв участь і Андрій Кравець, який представляє у Раді Всеукраїнського «Меморіалу» його черкаську організацію.

QR-коди на кожному з банерів переносять відвідувачів виставки на сторінки книги про Українську державність обсягом понад тисячу сторінок. Ця книга, як і фільм та інші заходи, присвячені Українській державності, підготовлені ВПО «Меморіал» ім. Василя Стуса у співпраці з Інститутом історії України НАНУ, Національним музеєм історії України, Центральним державним кінофотофоноархівом України ім. Г.С. Пшеничного, редакцією газети Верховної Ради «Голос України», Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ», Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка, Національним університетом «Києво-Могилянська академія», Львівським національним університетом ім. Івана Франка та ін.

Виставка діятиме до 30 вересня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100