реклама

реклама

Протягом 30-31 серпня 2021 року у Черкасах тривав  навчальний тренінг «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників у лісовій галузі». Учасники тренінгу – головні інженери та інженери з охорони праці держлісгоспів, приватні суб’єкти господарювання, що надають послуги, пов’язані з лісовим господарством.

Як повідомив головний спеціаліст  відділу використання  лісових ресурсів Держлісагентства Андрій Мусійовський, Черкащина – це 11-й регіон, де проводиться такий тренінг.

DSC_0012

«Мета заходу – впровадження ризикоорієнтованого мислення кожного працівника, що задіяний на лісосіці. Якщо кожен працівник буде усвідомлювати, який ризик його чекає на робочому місці, якщо розумітиме, як його уникати або усувати, він зможе убезпечити себе, уникнути травматизму, зберегти своє життя та здоров’я, або життя і здоров’я свого колеги», – зазначив Андрій Мусійовський.

«У лісовій галузі приділяють пріоритетну увагу  управлінню ризиками та впровадженню на практиці нових  підходів до напрямку безпеки та охорони праці. У ході тренінгу ми формуємо критичне мислення учасників, повідомляємо про зміни в законодавстві, напрямки реформування системи управління охороною праці. Усі питання розглядаємо через призму бізнесу та пояснюємо фахівцям, що, дбаючи про безпеку, вони дбають про прибутки, адже уникають втрат і це надзвичайно важливо», – зауважив головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук.

Заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Рижков наголосив, що потужне експертне товариство тренінгу генерує позитивною аурою до навчання та впровадження сучасних засад з безпеки праці та основ керування ризиками.

«Відповідальність за безпеку на робочому місці повинна стати генетичним кодом кожного працівника і роботодавця, культурою і щоденними внутрішніми правилами поведінки, бо людське життя має бути завжди в центрі уваги. У нашій галузі ризиків предостатньо, тому ми їх маємо вивчати, знати і передбачати», – зазначив Микола Рижков.

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата звернула увагу учасників тренінгу на дії відповідальних осіб підприємств у разі настання нещасного випадку та наголосила на необхідності співпраці між суб’єктами господарювання і органами Держпраці, спрямованій на запобігання виробничого травматизму, дотримання суб’єктів господарювання вимог законодавства з охорони і безпеки праці.

DSC_0869

Також серед спікерів дводенного тренінгу – доцент кафедри інфекційних хвороб Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Марія Шкільна, професор Міжнародного інституту менеджменту, провідний викладач Академії управління ризиками в системах менеджменту Віталій Цюпа, завідувач навчальної лабораторії з охорони праці «Укрцентркадриліс» Віталій Гільперт, директор Національного представництва FSC в Україні Павло Кравець, доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Національного університету біоресурсів і природокористування України Тамара Білько, фахівець ГУ Держпраці у Черкаській області Микола Федоренко, представники компаній StarLife, DLight.

Серед основних тем тренінгу, що були розглянуті, – розвиток охорони праці та стан виробничого травматизму в Україні, світі, лісовій галузі, реформування системи охорони праці; засоби профілактики та лікування лайм-бореліозу; основи ризикоорієнтованого мислення та процес керування ризиками небезпек у системах управління ГіБП, ідентифікація небезпек підрядниками на робочих місцях, оцінка ризиків, матриця прийнятності ризиків на робочих місцях, практика керування ризиками, розроблення реєстру ризиків; практика ідентифікації причин нещасних випадків на виробництві та під час їх розслідування; добровільне страхування та медичний захист; ризикоорієнтований підхід щодо правил гігієни і безпеки праці в FSC; порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, надання домедичної допомоги потерпілим під час виконання робіт у лісовій галузі; практичні заняття у разі нещасного випадку під час лісосічних робіт.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100