реклама

реклама

Нещодавно у рамках співпраці з Чигиринською територіальною громадою відбувся виїзний захід фахівців Чигиринської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Директорка районної служби зайнятості Світлана Коршунова провела робочу зустріч зі старостою сіл Вершаці та Тарасо-Григорівка Сергієм Сакарою.

У ході зустрічі підбито підсумки співпраці служби зайнятості та Вершацького старостату за 7 місяців 2021 року.

50 жителів Чигиринської територіальної громади знайшли роботу у місцевих роботодавців (1)

Цьогоріч за сприяння районної служби зайнятості працевлаштовані 50 жителів старостату. З них 8 жителів отримали роботу після закінчення професійного навчання, 2 осіб взяли участь в оплачуваних громадських роботах. Працедавцями, які забезпечили безробітних громадян роботою були: Філія «Чигирин» ТОВ СП « Нібулон», СТОВ «Суботів» та ФОП Мірошніченко.        «Системна робота працівників служби зайнятості та органів місцевого самоврядування дає позитивні результати. Якщо буде робота для місцевих жителів – то буде і село», - відмітив  староста Сергій Сакара.

Наступним етапом заходу стала зустріч з жителями старостату. Мета заходу – прискорення працевлаштування членів громади, наближення соціальних послуг до клієнтів, створення системи оперативного і безперешкодного реагування на потреби жителів територіальних громад, ознайомлення з послугами служби зайнятості.

Шукачі роботи стали учасниками різнопланових заходів, які проводились фахівцем з профорієнтації. Зокрема, учасники ознайомились з соціальною програмою «Дистанційний онлайн-курс для осіб з інвалідністю. Копірайтинг – професія для успішного майбутнього», що реалізується за підтримки Фонду соціального захисту інвалідів та Міністерства соціальної політики України.

«Звичайно, під час виїзних акцій всі питання зайнятості жителів села не вирішити. Тому служба зайнятості працює особисто з кожним клієнтом. Часто сільські мешканці зневірені, не бачать перед собою перспектив, скажімо, в працевлаштуванні, займають пасивну позицію щодо вирішення особистих питань. Відомо, що сільське безробіття є суттєвою проблемою, яку можна вирішити тільки спільними зусиллями конкретної особи та служби зайнятості спільно з роботодавцями. Тут важливим є адресність послуг та системність допомоги», - підсумувала директорка районної філії Світлана Коршунова.

Чигиринська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Сидоров. 07.09.2021 21:17
Знаю , що жаліються підприємці: дуже важко знайти робітника , навіть за нормальну зарплату для регіону, який би нормально , фахово працював , не крав , не пив. Бачу багатьох молодих і літніх людей по селах , містечках , які тупо сидять , пють пиво , а де гроші беруть чорт його зна, і не хочуть іти працювати. Інша категорія молодих і літніх людей , пашуть як тато Карло , але на шабашках , податки не платять, і пенсія їм не світить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100