Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко під час сьогоднішнього брифінгу прокоментував заяву директора Черкаського обласного музично-драматичного театру Петра Ластівки про те, що приміщення закладу реконструйоване зі значними недоробками.

Скічко

– У театрі – занадто дороге обладнання, із яким навіть ще не навчилися працювати, – сказав пан Скічко.

Він наголосив, що театр здано в експлуатацію, і всі сертифікати цей об’єкт має. Тож пожежна система не може бути недоробленою.

– У моєму розумінні, якщо ти керівник, і не можеш надрукувати і розвісити плани евакуації, придбати декілька вогнегасників – то це нонсенс, – сказав Олександр Скічко. – Треба поставити директору питання: що він там робить?.. Я запропоную обласній раді створити комісію, виїхати на місце, розібратися в ситуації.

Що ж до тельферів (сценічних підйомників), яких, за словами Петра Ластівки, працює недостатньо, і вони вже ламаються, обласна влада направила запит з цього питання в Державну аудиторську службу.

– Якщо тельфери відремонтовано неякісно, то документи підуть у правоохоронні органи, і підрядник буде змушений провести новий ремонт за свої кошти, – сказав Олександр Скічко.

Він додав, що це стосується 22 відремонтованих тельферів. Що ж до решти запланованих раніше тельферів, то в кінцевому проєкті їх немає.

– А загалом я як очільник області піклуюся про всю область, а не лише про театр. Якщо у нас у багатьох школах немає пожежної сигналізації, то кошти краще спрямувати туди, а не ставити новенькі тельфери, – сказав Скічко.

Очільник області нагадав, що зараз відбувається процес формування обласного бюджету. Зокрема, депутати подають свої пропозиції до бюджетної комісії облради, і не виключено, що хтось внесе пропозиції й по театру.

– Але ми маємо розуміти: те, що сьогодні пропонує директор театру – взяти ще 15 мільйонів гривень і виділити на драматичний театр, – це буде зробити в нинішніх умовах дуже складно, – наголосив Олександр Скічко. – Сьогодні є громади, які не отримали ані копійки. Не в кожній громаді ми маємо можливість щось будувати. Ми будемо шукати кошти і на театр, але в порядку надходження пропозицій і в порядку першочерговості завдань – якщо не вдасться в цьому році, то в наступному.

Голова ОДА також звернувся до журналістів із проханням "писати чесно", подавати правду, яка "дуже проста", і подавати позицію голови ОДА в повній мірі.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Насправді 12.09.2021 00:01
Люди у театр ходять і дітей своїх водять
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Стриж 08.09.2021 01:07
Клумба з нарцисами...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Обласне пікло 07.09.2021 20:24
Худями трусами обложене.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Леон 07.09.2021 18:42
Вперше згодент з губернатором.
Як мед,то ложкою!
За таким принципом працює директор театру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100