реклама

реклама

У Черкасах відбувся щорічний фестиваль творчості людей з порушенням зору «Погляд із темряви».

b4f385f2e3a44d56

Він зібрав пів сотні людей із різних куточків області, розповіла Суспільному організаторка заходу Алла Козлова.

На фестивалі музикували на ложках, декламували вірші й танцювали. Також розгорнули мінівиставку, де за експонати були речі, які власноруч створили учасники — люди із порушенням зору. Це і плетені гачком та спицями, зшиті, ліплені, вкриті бісером або фарбами речі.

Тарас Крамний зробив із глини на виставку приніс своїх кота й дракона. «Одна справа зліпити й сформувати, а інша – загладити. Глина – це тонкий матеріал, з яким треба домовлятися», – розповів чоловік.

Надія Білан сплела кашпо й абажур. Та це не єдині її таланти – жінка ще співає разом з ансамблем. На виступ, як і загалом фестиваль, вона чекала з нетерпінням. «Для мене це відрада, що приїжджаєш сюди та бачиш людей, які як і ти, з такими ж проблемами», – зазначила вона.

Гурт «Веселі ложкарі» підготував для фестивалю ковбойське шоу. Репетирували виступ кілька днів, розповів учасник гурту Максим Роговий. Музикувати на таких інструментах зможе не кожен.

Глядачка Лариса Марчук зауважила, що очікувала меншу кількість відвідувачів: «Я думала, що дуже мало людей буде, а прийшло багато, це радує».

Працювали над наповненням фестивалю впродовж року. Голова обласної організації «Українське товариство сліпих» і за сумісництвом організаторка заходу Алла Козлова додала, що без труднощів не обійшлося: «Певний час ми залишаємося без фінансування. Хочемо привернути увагу і влади, і суспільства, що ми є і ми потребуємо такої організації й також захисту».

Показати свої таланти, підтримати один одного і насолодитися часом, проведеним разом – не єдина причина, чому зібралися разом, додав Тарас Крамний.

b139f2dea8d90303

2acc18a766837efa 

2acc18a766837efa

Ольга Котляр

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100