реклама
Sucurity Police

реклама

Шевченківський національний заповідник отримав кошти на виготовлення науково-проєктної документації для реставрації музею. Про це йдеться у відповіді заповідника на інформаційний запит Читомо.

index

У травні цього року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко затвердив перелік, до якого увійшли 22 архітектурні об’єкти, які відреставрують в межах державної програми «Велике будівництво». У наказі міністра йдеться, що для Шевченківського національного заповідника на реставрацію музею Тараса Шевченка у Каневі, запланували 16,5 мільйонів гривень зі спеціального фонду державного бюджету.

Заповідник вже отримав 6 мільйонів 609 тисяч гривень на виготовлення науково-проєктної документації. Під час реставрації музею планують:

влаштування гідроізоляції підземних споруд;

заміну сіро-чорної гранітної підлоги у вестибюлі на орнаментовану, а в експозиційних залах і на балконі – на дубовий паркет;

оформлення фасаду – фронтона, глухих площин ризалітів та підвіконня майоліковим орнаментом згідно із задумом архітекторів-авторів первісного проекту 1930-х років;

відновлення художніх розписів у експозиційних залах, зокрема орнаментів на колонах та стелях капітальний ремонт та реставрацію піддашшя будівлі (відновлення кесонованого піддашшя та його художніх розписів).

«Зараз працюють геологи, геодезисти, проєктанти, приїздив головний архітектор для створення науково-проєктної документації. Зокрема, вони вивчають документацію за якою реставрували будівлю попереднього разу.

Проведення усіх робіт планували на цей рік. Хоча ми, коли ми готували заявку, просили і на 2022-ий, і на 2023 роки. Бо ми враховували, що багато роботи з гідроізоляцією і з відтворенням майоліки за Кричевським. Враховуючи всі терміни, які визначені для тендерних процедур, виготовлення науково-проєктної документації, – це ж місяці. Міністерство культури налаштоване оптимістично, щоби завершити усе до Нового року. На сьогодні я сумніваюсь у цьому, тому що розумію великий обсяг роботи», – розповіла у ексклюзивному коментарі Читомо виконувачка обов’язків генерального директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко.

Додамо, музей Тараса Шевченка у Каневі будували в 1935–1937 роках за проєктом архітектора Василя Кричевського. У 1990 році він став пам’яткою історії місцевого значення. У 2003–2010 роках провели реконструкцію будівлі.

Зауважимо, до рейтингу об’єктів реставрації Міністерства культури та інформаційної політики увійшли чотири об’єкти Шевченківського національного заповідника.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Штраф 10.09.2021 06:27
Скорик має відповісти за жахливу халтуру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Злой 09.09.2021 14:58
Рвануть бабла - святое дело! Ялынкович там с Тулубеем тоже хапнули не хило.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100