реклама
Sucurity Police

реклама

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Clean up Day» для учнівської та студентської молоді розтягується в часі та просторі. Подія розпочалася 1 вересня та завершиться 18 вересня 2021 року. У межах акції відбудеться конкурс серед закладів загальної середньої, позашкільної освіти.

Організатори пропонують освітянам, учням Черкаської області приєднатися до наймасштабнішого прибирання на планеті, робити фото до і після акції, публікувати в соціальних мережах з хештегами #побачивприбери #worldcleanupday #schoolrecyclingworld #letsdoitukraine відмічати @schoolrecyclingworld.

090

Цього року 18 вересня о 10:00 Україна вийде на масштабне прибирання у 24 областях. В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці з міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.

Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів. Формати прибирань будуть різні:

• Колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

• Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.

• Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

• Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «EcoHike» та відмічайте забруднені й очищенні території.

Особливістю акції 2021 року є суворе дотримання карантинних норм: маски, рукавички, соціальна дистанція та правила техніки безпеки.

Оголошено конкурс серед закладів загальної середньої, позашкільної освіти Черкащини на найактивніших учасників Всесвітнього дня прибирання.

«Правила прості: потрібно опублікувати анонс проєкту з закликом приєднуватися на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності в межах Всесвітнього дня прибирання з 1 по 18 вересня, підбити підсумки та заповнити результати в онлайн анкеті за посиланням: https://cutt.ly/JWb2ZI8 до 25 вересня 2021 року включно», – зазначила Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні.

Переможців та найактивніших індивідуальних учасників прибирань визначать вже 1 жовтня 2021 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World.
Детальніше про умови участі можна дізнатися у Положенні за посиланням: https://cutt.ly/nflKgaR.

Усі заклади освіти, що подадуть результати проведення акції, отримають онлайн подяки за участь, найактивніші учасники – дипломи та смачні подарунки, а перша трійка шкіл-лідерів, що приберуть найбільшу кількість сміття, здадуть найбільше відходів на переробку та школярі якої будуть найактивнішими, виграють комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень.


Організатори конкурсу – Міжнародний молодіжним рух «School Recycling World» спільно зі Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичним центром, компанії PepsiCo Україна.

Ставайте частиною наймасштабнішого руху ековідповідальних людей. Додайте Всесвітній день прибирання до свого календарного плану – щороку третя субота вересня, діліться новиною в соціальних мережах, мотивуйте друзів та знайомих. Не забувайте про дотримання карантинних норм. Беріть із собою на локацію захисні маски, антисептики, рукавички та пам’ятайте про соціальну дистанцію.
Деталі на сайті schoolrecyclingworld.org та в соціальних мережах www.facebook.com/schoolrecyclingworld, instagram.com/schoolrecyclingworld.

Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Clean up Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. У 2017 році «Let’sdoitUkraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 6-ти років активно діє в 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 3 млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах. Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища. У 2018 році організацію «Let’s Do It World» нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.

Чому вам варто вийти на прибирання? За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на одного землянина. Переважна більшість відходів розкладається дуже довго. До прикладу, поліетилен спочиває собі на дні водойм до 200 років, пластик – понад 500 років, а його спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Ґрунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, мийні засоби та інші хімікати. А тепер тільки уявіть, якщо цю отруту питимете ви чи ваші рідні! Через сміття гинуть мільярди тварин. Одні застрягають у пластикових кільцях, інші ковтають предмети, треті отримують поранення. Причина може бути різна, але, закінчення часто для всіх однакове – тварини гинуть від перевтоми, спраги чи втрати крові.

Цей список можна продовжувати дуже довго, що свідчить про критичність ситуації, адже якщо ми продовжимо так смітити до 2030 року, людству потрібно буде ще додаткові 2 планети, щоб зберегти своє сміття. Настав час активних змін, час показати, що люди можуть ставати колосальною силою для руху до кращого життя

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Михась 09.09.2021 17:15
Люди могли б долучитись хіба що паркани на Дніпрі позносить. А на решту робіт кошти виділені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Дедушка Володя Ильич 09.09.2021 14:55
Да здгавствует вековая тгадиция пговодить субботники! И я с вами бгёвнышко своё поношу, хогошо, что сохганилось, кагтон 100лет простоял. Памятники не устояли, а тгадиция заставлять людей пахать на халяву будет жить вечно. Уга, товагистчи!!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100