реклама

реклама

Сотні брошур з месіанською християнською літературою було поширено серед паломників, котрі прибули в Умань на Рош га-Шана, повідомляє ізраїльський «7 канал».

img1032287

Зібрання в Умані на святкування Рош га-Шана, крім десятків тисяч релігійних євреїв, привертає увагу і християнських місіонерів. Рабин Біньямін Вулкан, директор департаменту по боротьбі з місіонерською діяльністю в організації «Ор Л'Ахім», каже, що явище поширилося в останні роки.

«Це явище, коли листівки і брошури поширюються біля входу в будинки, відбувається впродовж останніх трьох років. Цьогоріч було поширено тисячі примірників, – прокоментував рабин Вулкан. – У світлі минулих подій ми підготували групи добровольців для спостереження за місіонерською діяльністю, розсилкою текстових повідомлень та інших подібних ініціатив, але ситуація тільки погіршується. Ми не знаємо, хто ці місіонери: чи матеріали на івриті поширюють місцеві українці, чи ж це місіонер, що ховається серед десятків тисяч осіб, які приїхали з Ізраїлю. Поширювані матеріали на івриті публікуються в Ізраїлі», – вказує рабин Вулкан, додавши, що десятки активістів зголосилися шукати брошури і знищувати їх.

За словами рабина Вулкана, тексти в буклетах, про які йдеться, мають загальний характер і не адаптовані спеціально для тих, хто прибуває в Умань або святкує Рош га-Шана.

«Не всі в Умані – ультраортодокси. Багато людей традиційних поглядів приїжджають в пошуках духовності, і коли вони знаходять буклет біля входу в свій гостьовий будинок, вони думають, що це буклет, виданий брацлавською громадою. Вони беруть його і знаходять натомість месіанське християнство», – каже рабин Вулкан.

За його словами, поширення цих брошур відбувалося в полудень, коли парафіяни зазвичай збираються навколо святині рабі Нахмана з Брацлава.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 WTF 13.09.2021 09:03
Цельный директор департаменту по боротьбі з місіонерською діяльністю.

Ото их бомбит, а разве эти листовки незаконные или призывают к чему-то плохому?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Так на днях же 12.09.2021 09:13
Благотворители на своём сниданке получили такое партийное задание, - "распространить боевые листки "Искра христианства" среди конкурентов по покосу бабла". Вечная революционерка, духом и тєлом рвущаяся до бою, ответственна за нашу область, призвала каллег - "лупайте сю скалу!" (бурные аплодисменты перешедшие в несмолкаемые овации)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100