реклама

реклама

Нібито від Черкаської ОДА інтернет-виданню «Прочерк» почали надходити прес-релізи про діяльність влади. Інформація з нової електронної скриньки стала надходити на редакцію «Прочерку» з часу приїзду в Черкаси прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Пошта була підписана речницею голови Черкаської ОДА Вікторією Курченко. Оскільки інформація була правдива, повністю дублювала публічну інформацію, яка і так звучала назагал, зокрема, щодо діяльності Шмигаля в його поїздці в Черкаську область, щодо діяльності голови Черкаської ОДА Олександра Скічка, публічні цитати керівника області подавалися коректно та загалом релізи були такими, які, як правило, і готують підлеглі від влади, то особливих підозр в редакції вони не викликали.

Однак останнім часом журналісти звернули увагу, що до варіанта прес-релізу українською мовою додавався прес-реліз російською.

Зокрема, це прес-реліз: «Черкаська ОДА ініціювала загальнодержавну програму порятунку екології Дніпра обсягом 765,2 млн. грн.» У прес-релізі є велика цитата Олександра Скічка. Поки прес-релізу немає на сайті Черкаської ОДА. Редакція "Прочерку" також не друкувала прес-реліз, а лише взяла до уваги, як і попередні з цієї електронної пошти.

12

Зателефонувавши Сергію Крініцину, який назвався в прес-релізі представником Черкаської ОДА, ми уточнили, в чім річ. Сергій, який з тональності розмови дав зрозуміти, що знає журналіста з яким спілкується, пояснив, що релізи направлені не лише на україномовні редакції, а й на ті сайти, які мають декілька версій, зокрема, і російськомовну. Сергій повідомив, що англомовним релізом редакції забезпечити поки не може, але і англійською хотіли б розсилати тексти.

– Мова не лише про Черкащину, а й загальнодержавні сайти. Наприклад, є сайт «Украина деловая». Там російська версія є. Бо розсилка наша не лише на Черкащину направлена, – сказав пан Сергій.

Водночас, одразу ж ми поспілкувалися з Вікторією Курченко, яка є речником голови ОДА, і отримали бурхливу реакцію. Вона заявила, що ніякий Сергій Крініцин не працює в прес-службі ОДА і взагалі це якесь непорозуміння і російськомовні релізи представники Черкаської ОДА не розсилають. У ОДА пообіцяли розібратися в ситуації.

Після розмови журналіста з речником голови ОДА Сергій Крініцин перестав брати слухавку...

Нижче скрін-шот надісланого прес-релізу:

12

До слова, подібну тему дійсно порушував Олександр Скічко:

12

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #5 Самшит 13.09.2021 16:35
:D это такой шмыгаль?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Сергійко 13.09.2021 14:23
При Тулубі і Турській такого розп***ва не було, як зараз
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 правдолюб 13.09.2021 12:21
А де тепер гарантії, що сайт ОДА - це дійсно сайт ОДА???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 СМИ 13.09.2021 11:31
Не факт что пресс секретарь знает обо всем... пусть молчит лучше :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 ваня 13.09.2021 11:20
Після того, як журналісти звернули увагу на мову прес-релізу у владі ввімкнуть задню ,а бідного Сергія можуть покарати доганою....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100