реклама

реклама

13-го вересня біля Черкаської обласної прокуратури черкасці прийшли на мирну акцію, аби вимагати справедливого розслідування та суду у справі семирічного хлопчика, який із тяжкими травмами помер у лікарні, пише Суспільне.

5ee9ceaa6cf6b449

Люди хочуть знати, чому судові засідання закрили та чому не перевіряють батьків, розповіла черкащанка Марина Радченко.

33fcf0408ca307db

За словами організаторки акції Тетяни Кобець, люди зібралися на мітинг, щоб відстояти права дітей:

"Ми зібралися для того, щоб всім разом відстояти права своїх і взагалі всіх дітей, бо чужих не буває. Ми не повинні мовчати", — зазначила Тетяна Кобець.

Також вона додала, що близько тому на цю родину була заява в опікунську раду.

Черкащанка Віола Скорикова вирішила прийти на акцію, бо слідкувала за цією ситуацією:

"Його, як виявляється, немає кому захистити. Обурює те, що начебто йде розслідування, але конкретно ніхто нічого не говорить".

67495af46c685166

На думку пані Віоли, справу хочуть "зам'яти".

"Можливо, чогось не кажуть в інтересах слідства, а, можливо, просто не хочуть казати про якість важливі речі", — додала вона.

Пані Надія прийшла на акцію із 8-річною донечкою Анею:

"Я не хочу жити в байдужому суспільстві, бо байдужість вбиває. У мене двоє дітей, і я не можу уявити, як таке могло статися в середмісті і що маленькій дитині не було кому допомогти. Хотілося б, щоб ті, хто щось знає про цю ситуацію, не мовчали і звернулися до поліції", — розповіла вона.

c592e236814997d0

Як розповів прокурор Віталій Корновенко, нині кваліфікація справи не змінилися. Мова про причетність батьків до злочину, за його словами, не йде, вони у справі проходять як свідки. Тривають слідчі дії та експертизи.

Що відомо

Семирічний хлопчик поступив у лікарню 24-го серпня по "швидкій" з ознаками мозкової коми третього ступеня.

25 серпня його стан був стабільно важким. Діяльність мозку була наднизькою, її ледь фіксували прилади, а дихала дитина лише завдяки апарату штучного дихання, розповіли медики.

Як повідомила речниця Нацполіції області Зоя Вовк, за словами бабусі хлопчика, дитина отримала травми після падіння з купи цегли у дворі. Швидку вона викликала лише через кілька днів.

У прокуратурі відкрили та розслідують два кримінальні провадження: за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України. Наразі з’ясовуються обставини, за яких хлопчик отримав тілесні ушкодження, призначили судово-медичну експертизу. Служба у справах дітей з’ясовує стан утримання та умови проживання дитини, перевіряють повноту виконання його батьками обов’язків щодо виховання та розвитку дитини.

Жінці вручили підозру за залишення дитини в небезпеці – за частиною 3 статті 135 Кримінального кодексу України.

Її триматимуть під вартою 60 діб. Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу відбувалось у закритому режимі, оскільки, за словами підозрюваної, потерпілий є малолітнім і розголошення відомостей про нього може йому нашкодити.

Жінка подала апеляцію, однак її залишили під вартою на два місяці.

Чоловіка, який доводиться названим дідом травмованому хлопчику, також взяли під варту.

Хлопчик, який перебував у термінальній комі в Черкаській обласній дитячій лікарні, помер 5-го вересня о шостій десять вечора. Про це Суспільному повідомила медична директорка закладу Наталія Волчкова.

У пресслужбі Офісу Генерального прокурора повідомили, що взяли на контроль розслідування у цьому кримінальному провадженні.

У поліції назвали причину смерті хлопчика. Він помер від травми голови та крововиливу. Наразі призначили низку експертиз. Також перевіряють чи дійсно матері дитини робили операцію в столиці.

Дитячі іграшки, лампадки та записки зі словами підтримки принесли небайдужі черкасці до двору, де живуть названі дід та баба, яких звинувачують у недогляді за дитиною.

Бабусю хлопчика з Черкас, який помер від тяжких травм, залишили під вартою

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Чук 13.09.2021 18:19
скупчення домогосподарок
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Самшит 13.09.2021 17:05
:D донечка на фото не відповідає 8 річній дитині .максимум 9місяців
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Олена 13.09.2021 14:39
Повинні всі піднятися,. Так знущалися над Андрійко, жаааах,. Хто виправдовує ти з катів, то уявіть свою дитину на місці Андрійка,,,,,ди тину в страшних муках четверо дорослих ублюдків закатували різали ,,, нехай всі четверо вони відчувають біль дитини на собі завжди... маленький навіть не пізнав радості, тепла, любові,,,, боже,. Маленьке тільце і душа боліли ..де ви. Добрі люди
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #2 007 13.09.2021 14:06
І до чого цей мітинг? Більше схожий на збір бабів на вулиці, які хочуть усе узнати, бо вони любопитні, і вони вже впевнені, що все пропало і справу закривають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Михась 13.09.2021 12:05
Є навіть іноземні фахівці, експерти,...які здатні встановити істину. Коли потрібно владі, їх знаходять. Але тут не потрібно, як і у випадку з убивством В.Комарова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100