реклама

реклама

Уже увісімнадцяте в Україні проводиться Олімпійський урок.

_DSC8667

З нагоди Дня Олімпійського руху України, 30-річчя НОКу України, Дня працівників фізичної культури і спорту для проведення заходу спортивна родина Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зібралась на центральному стадіоні «Черкаси-Арена», повідомляють у виші.

Першокурсники університету змогли відчути справжній олімпійський дух на святі спорту.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко привітав усіх учасників дійства. За його словами, цей виш входить у десятку закладів вищої освіти України, які мають найкращі спортивні показники. Тут навчалися і професійно відбулися олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, 2 призери Олімпійських ігор, 3 призери Паралімпійських ігор і 2 призери Дефлімпійських ігор.

Долучилися до університетської громади представники Національного олімпійського комітету України в Черкаській області: голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, чемпіони, призери і учасники Олімпійських, Паралімпійських ігор, «Ігор Нескорених», діячі спортивного руху Антон Скачков, Анатолій Стеценко, Олександр Мотузенко, Олександр Феденко, Валентин Дем’яненко, Віктор Смірнов, Роман Данилюк, Артем Манько, Максим Коваль, Сергій Прядка, Юрій Гончаров.

Гості долучилися до привітань. Срібний призер Олімпійських ігор у Сеулі 1988 року, кількаразовий чемпіон світу Олександр Мотузенко підкреслив, що в кожному навчально-науковому підрозділі ЧНУ є спортивні лідери, на яких можна рівнятися, і побажав першокурсникам сил для примноження слави університету.

Варто відзначити, що першокурсникам ЧНУ випала честь одними з перших, відразу після завершення XVI літніх Паралімпійських ігор, в Україні зустрітися з шестиразовим чемпіоном XVI літніх Паралімпійських ігор, Героєм України Віктором Смірновим. У своєму привітанні він зазначив, що спортивне життя ЧНУ — дуже різноманітне й успішне.

Голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда наголосив на «історичній зміні» гасла Олімпійських ігор («Швидше, вище, сильніше!») напередодні змагань у Токіо на «Швидше, вище, сильніше разом!»:

Успіх спортсмена — це довгий шлях, що колись розпочався з першого тренування. Першокурсники ЧНУ організували його на «Руханці майбутнього олімпійця». Допомогли зробити перший крок назустріч новим спортивним звершенням і перемогам успішні й титуловані випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я — Марина Барська та Роман Гайшук.

Після розминки першокурсники, заряджені позитивом й енергією, мали змогу зробити фото з олімпійськими переможцями, керівництвом університету та своїми викладачами й одногрупниками.

Цьогоріч Олімпійський урок вперше проводився на центральному стадіоні «Черкаси-Арена».

_DSC8801

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100