реклама

реклама

В Україні змінилося законодавство про організацію харчування в закладах освіти. Відповідно до неї, з 1 січня 2022 року у школах та дошкільних дитячих закладах мають годувати дітей по-іншому.

Степко

Про це повідомив начальник управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Євгеній Степко в інтерв’ю «Ільдані».

– Зміна організації харчування є дуже важливою і актуальною темою. За даними експертів ВООЗ, 60 відсотків якості і тривалості життя залежать від саме від якості харчування, – зазначив Євгеній Петрович.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради уклав договір із технологом харчування Анною Собко, яка на основі нового законодавства складає чотиритижневе меню для урізноманітнення харчування дітей, урахування новітніх підходів щодо жирів, вуглеводів, білків, інших речовин. Крім того, місто вкладає кошти у вдосконалення обладнання харчоблоків.

– У шкільних їдальнях з’являться страви, які психологічно ближчі сучасній дитині. Приміром, спецій буде більше, а цукру і солі – менше, – сказав Євгеній Степко, щоправда, не назвавши жодної нової страви, яку запропонують дітям. – Бо зараз ми користуємося технологічними розробками ще радянських часів. Батьки й діти на це скаржаться. Ясна річ, задовільнити однотипним меню запити тисяч школярів неможливо. Крім того, були скарги й щодо організації процесу харчування: до приходу дітей їжа встигає охолонути, вчителі не завжди слідкують, щоб діти доїдали свої страви тощо. Щоб це виправити, намагаємося принципово змінити підхід до організації харчування, зокрема, забезпечуємо школи мармітними лініями (обладнання для підтримання певної температури їжі). Готувати їжу будуть кухарі з приватних підприємств.

За словами Євгенія Степка, у дитячих садках Черкас харчується приблизно 10 тисяч дітей, а у школах – близько 11,5 тисяч. У 1-4 класах черкаських шкіл діти харчуються за рахунок міського бюджету.

На 23 вересня заплановано міський форум за участю керівників закладів освіти та кухарів приватних підприємств, на якому буде презентовано нову систему харчування.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #12 Анна 20.09.2021 20:27
Олександр Скічко дайте відповідь на питання яка робоча нагрузка на кухаря в шкільній
ідальні це держиться у великоу секреті
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Желтоватное лицо мужчинки 16.09.2021 19:53
Служит доказательством того, что о школьных столовках он знает не понаслышке, а из личного опыта постоянного в них питания.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 МІСЦЕВИЙ 16.09.2021 17:55
Холера з" сучасністю і присвабливістю"-аби були б ЇСТІВНІ (ще раз-їстівні).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Прогноз 16.09.2021 13:37
Він хоть рік працював у школі чи викладачем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Питання 16.09.2021 10:25
Чому не працює О-школа??? Воронов пішов і забрав з собою? А як же планшети закуплені вчителям? А куди оцінки ставити? Щоденники вже записниками учнів стали до яких вчитель не має ніякого діла...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Марина 16.09.2021 02:24
Боже, хоть би туалети дітям зробили! 21 століття, а діти ходять в дирки без кабінок і дверей! Обласний центр - ганьба! Досить принижувати честь і гідність дітей, а про їду поговорим пізніше...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Репетитор 15.09.2021 23:38
Всі розмови точаться навколо їжі (скільки вкласти та скільки вкрасти). А власне освітою (організація навчального процесу) хтось займається в місті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Cучасними і привабливі 15.09.2021 22:29
Вкус и питательность ничто, имидж - всё!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Сидоров. 15.09.2021 19:38
...мають стати привабливішими та сучасними для учнів...
Ніколи цього не було. І навряд чи буде . Перше- фінансування, друге -менталітет, третє людський фактор як серед керівників , так і батьків та особисто споживачів. І взагалі борщ найсмачніший від усього.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Зінченко 15.09.2021 19:31
Цитую медалист:
Они туда жрать ходят или учится?

а справжнє навчання закінчилось ще з введенням карантинів, а тепер так- імітація....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100