реклама

реклама

У Макіївському лісництві Кам`янського лісгоспу знаходиться мальовниче урочище «Апельня» – між селами Макіївка та Буда-Маківка. Ще три роки тому у цьому урочищі лісівники спільно з громадою розпочали облаштовувати рекреаційну зону. А сьогодні там уже можна повноцінно та комфортно насолодитися красою місцевого лісу, напитися кришталевої води та відпочити  душею.

DSC_0903

Як розповів директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, розпочали з облаштування лісового джерела, яке має дуже давню історію, адже перші згадки про нього та його цілющу воду з’явилися понад півтора століття тому. Загалом провели повну реконструкцію гідрологічного об’єкту – упорядкували прилеглу територію, встановили огорожу, оновили накриття над самою криничкою, зробили ряд спусків до джерела, адже воно знаходиться в яру.  Воду віддали на дослідження, і результати підтвердили її відмінну якість.

Згодом  лісівники  встановили неподалік джерела ще й гарну альтанку, щоб відвідувачам було приємно та комфортно набрати джерельної води й перепочити.  Як зазначає лісничий Макіївського лісництва В`ячеслав Бевз, далі – облаштували дитячий майдачик неподалік у лісі  та ще кілька альтанок.

DSC_0887

І ось цього року нещодавно лісівники завершили будівництво лісової каплички.  Заввишки  вона – 3 метри, побудована з дерева, дуже затишна і відвідувачам подобається. Встановили купол, закупили ікони, освятили.

Напередодні професійного свята – Дня працівника лісу – відвідав рекреаційний пункт «Апельня» та лісову капличку начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

«Ми продовжуємо роботу у напрямку розвитку лісового туризму, щоб відвідування лісів Черкащини було цікавим та зручним. Особливо звертаємо увагу на гідрологічні об’єкти та ті місця, які мають цікаву давню історію, є важливими для місцевих жителів. У цьому питанні маємо порозуміння та гарну співпрацю з місцевими громадами. І цей факт є найкращим свідченням  того, що рекреаційна діяльність лісівників  – важливий напрямок  нашої роботи», – наголосив Олександр Дзюбенко.

DSC_0900

Нагадуємо, що для швидкого та зручного орієнтування координати  рекреаційних пунктів лісівники Черкащини нанесли на Google Maps. Тож для зручності радимо зберегти посилання та за нагоди скористатися ним.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100