реклама

реклама

Фракція «Голос» у Черкаській міській раді пролобіювала 0,75 га спірної землі в Соснівці з недобудованим, досі напівлегальним, готелем для іноземного інвестора.

diger1

Відповідне рішення сьогодні ухвалила міськрада, інформує «Кропива».

Цьому передувала публічна кампанія з боку представників «Голосу». Так, депутат Сергій Шмиголь принаймні двічі на сесіях виступав на захист іноземного інвестора.

Ішлося про надання в оренду земельної ділянки площею більше 0,75 га ТОВ «Дігер-2004» по вул. Золотоніській 2 в Соснівці. Депутати підтримали лобіювання «Голосу» і віддали ділянку в оренду на 49 років під незавершене будівництво культурно-оздоровчого комплексу. «За» голосували більшість представників усіх фракцій.

Відзначимо, що вказана ділянка із великою судовою історією. Вона була вперше передана в оренду ТОВ «Дігер-2004» у березні 2006 року за мерства Анатолія Волошина, який тривалий час і був співзасновником вказаного товариства.

Переобрана у березні 2006 року міська рада скасувала рішення попереднього скликання про передачу в оренду цієї ділянки. Рішення міськради про скасування оренди, станом на 2013 рік, пройшло всі судові інстанції і визнано правомірним.

В 2014 році прокуратура на захист інтересів громади домоглася скасування договору оренди та повернення ділянки у комунальну власність. Позиція прокуратури була підтверджена судами першої та апеляційної інстанцій у 2014 році. В 2019 році касаційна інстанція відмовилася від розгляду справи через пропуск строків касаційного оскарження.

Незважаючи на юридичну еквілібристику, готельний комплекс всі ці роки поступово будувався.

Нинішнім власником ТОВ «Дігер-2004» є бельгієць Франкен Кріс Джозеф, він планує добудувати готель та займатися готельним бізнесом.

На фото будівля недобудованого готелю на сьогоднішній день.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Антон 17.09.2021 12:03
Зате сміттєсортуваль ний завод "не на часі". Причому однаково для усіх. Не дали Ільченку збудувати, будемо зас.ратись далі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 нерозуміючий 16.09.2021 17:19
Щось шахрайське...але нам не зрозуміти-мало даних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Договорились таки 16.09.2021 12:22
Цену вопроса Каждому! и всех списком, ессно никому не огласят.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100