реклама

реклама

16 вересня пройшов обласний онлайн-семінар «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості».

242221873_1366954650367968_6235249011192509195_n

Захід проводився спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області за підтримки Швейцарії у рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» - Quality FOOD Trade Program (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Семінар організований задля підвищення рівня обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока та потребу в безперервному моніторингу даних про результати дослідження молока.

Онлайн-захід зібрав 54 учасники, серед яких фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, співробітники управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і районних управлінь Держпродспоживслужби Черкаської області, працівники регіональної та міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби, а також представники господарств із виробництва молока, пунктів закупівлі та молокопереробних підприємств.

Завдяки виступу координаторки компонента «Молочний сектор» програми QFTP Ірини Висоцької учасників семінару дізналися про запровадження системи контролю молока на національному рівні, а також про історію розвитку програмного забезпечення «Молочний модуль» в Україні.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби в Черкаській області Сергій Гончаров доповів учасникам семінару щодо стану впровадження пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» в Черкаському регіоні. Він прокоментував готовність лабораторно-діагностичних закладів до реалізації зазначеного проєкту в області, а також поетапне залучення інших лабораторій Держпродспоживслужби в Черкаській області та надання їм повноважень щодо дослідження сирого молока в рамках Програми.

Юрій Квас, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Черкащини, поінформував слухачів семінару про молочні господарства області та підприємства з переробки молочної сировини. Як ветеринарний інспектор та адміністратор на рівні області Юрій Квас продемонстрував роботу «Молочного модуля» . Учасники в режимі он-лайн змогли побачити, як проводиться реєстрація операторів потужності та делегованих осіб, а також робота ветеринарного інспектора з контролю за відбором зразків, отриманням та аналізом результатів лабораторних досліджень молока.

Довідково

«Молочний модуль» – це ІТ-платформа для програми контролю сирого молока. Через генерацію та подальший аналіз й обробку результатів лабораторних досліджень вона допомагає ефективній співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом.

Пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Леонид Ильич 19.09.2021 11:54
Будут пальмы, будет и молоко, и пестня!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Леон 19.09.2021 10:24
Якого молока? Пластмасового?
Все,що продається в Україні таким не є,одна хімія.
Як і масло))))
Головне,щоб не пропало,а здоров'я громадян всім до лампочки.
Вигода погад усе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100