реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаською обласною прокуратурою погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно майстра лісу одного з лісництв державного підприємства, який обвинувачується у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).

242567393_4504789486210094_2411136254482869162_n
За даними слідства, майстер лісу влітку 2020 року, на території одного з лісництва державного підприємства, без укладання трудових відносин залучив потерпілого та інших осіб до виконання лісосічних робіт, зокрема спилювання й навантаження деревини на автомобільний транспорт.

У ході виконання цими особами вказаних робіт підвищеної небезпеки під керівництвом обвинуваченого, який фактично являвся їх роботодавцем і повинен був забезпечити дотримання вимог законодавства, внаслідок злочинної недбалості, не передбачаючи настання тяжких наслідків, маючи технічну можливість запобігти настанню події нещасного випадку, останній допустив порушення власної Посадової інструкції та вимог законодавства, що спричинило смерть потерпілого.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100