реклама

реклама

Село Свидівок, яке межує з Черкасами, має суттєві проблеми в автобусному сполученні з обласним центром. Регулярні рейси, особливо після 20 години, часто скасовуються, автобуси – ламаються, тож свидівчани, які працюють у Черкасах, увечері мають проблеми із поверненням з роботи додому.

1

Про це «Прочерку» повідомила депутатка Будищенської громади (до якої входить Свидівок) Олена Харченко.

– Ми не раз зверталися до обласної і районної адміністрацій. Нам відповіли, що згадані рейси скасовано на прохання перевізника – ПП Синьоока І.І. – через збитковість. Але річ у тім, що люди просто відвикли від цих рейсів і, не розраховуючи на них, шукають інші можливості дістатися села. Якби автобуси стабільно ходили за цими рейсами, приміром, місяць, люди б звикли до них і їздили б, тож рейси перестали б бути збитковими.

Крім того, депутаток сільради Олену Харченко і Олену Іванову обурює технічний та санітарний стан автобусів, які курсують з Черкас до Сокирни через Свидівок. «Село Свидівок розташоване на відстані 17 км від м.Черкаси, але за відсутності стабільного та надійного транспортного сполучення працююче населення не може вчасно доїхати на роботу та з роботи, – написали депутатки у зверненні до керівників області і району. – Відміна автобусних рейсів також вплинула на зайнятість населення. Жителі нашої громади просять повернути скасовані рейси та відновити доступне автобусне сполучення».

Натомість, у районній адміністрації, яка відповідає за перевезення між різними громадами, відповіли, що на цьому маршруті курсують нелегальні автомобільні перевізники на постійній основі, що у свою чергу призводить до відсутності пасажирів у зазначений час та перешкоджає перевізнику повноцінно обслуговувати маршрут.

Перевізник Синьоок І.І., якому ми зателефонували, дуже емоційно сприйняв докори свидівчан.

– Виходить так, що в усьому винен перевізник! – обурюється Іван Іванович. – А я із великим задоволенням возив би жителів села в будь-який час, якби в автобусі було б хоч десять пасажирів. Зараз, у зв’язку з коронавірусом, пасажиропотік сильно впав, простоюють багато автобусів, а нам потрібно платити податки, оплачувати роботу водіїв, ремонтувати техніку, оплачувати комунальні послуги нашої бази тощо. Я вже не кажу про заробіток!

Іван Синьоок нарікає на нелегальних перевізників, які на мінівенах і джипах під’їжджають під самий автобус і забирають пасажирів. При цьому зусилля поліції та контрольних органів марні – порушники, сплативши невеличкий штраф, продовжують свою нелегальну діяльність. «Як у таких умовах можна працювати цивілізовано? – обурюється перевізник. – А нецивілізовано працювати я не вмію».

Днями жителів Свидівка прийняв перший заступник голови Черкаської районної ради Роман Хоменко.

– Пасажирські перевезення між громадами району – це поки що наші повноваження. Чому поки що? Тому що Верховна Рада вже ухвалила зміни до Закону «Про транспорт», і ці зміни зараз на підписі у президента, – зазначив Роман Миколайович. – Ми викликали перевізника, щоб, відповідно до наших повноважень, попередити його про невиконання умов договору. Якщо він і далі не буде виконувати рейси вчасно й у повному обсязі, договір буде розірвано і проведено новий конкурс.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Сармат 23.09.2021 11:22
молодці свідівчани. себе треба поважати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100