реклама

реклама

«Зараз активно йдемо до відкриття. Тема цьогорічного фестивалю «Можна все навпаки». За умов пандемії ми вирішили, що треба побільше енергії, більше незвичного, виходити за ці межі, робити все навпаки», – каже організатор фестивалю Людмила Фіть.

«Кожен рік ми піднімали планку, кожен рік був викликом. Цього року хотіли так само зробити, але вирішили зробити не краще, а більш по-домашньому, комфортно. Тобто стоїть завдання зробити фест хорошим, але іншим, не таким як раніше. Щоб кожен міг знайти себе», – каже Людмила Фіть.

1632484305291

Ірина Бондаренко співорганізатор каже, що цьогоріч врахували комфортність, тож буде онлайн і офлайн. Прямі ефіри дозволяють це зробити.

«Цьогоріч є багато гостей і учасників. Традиційною була вечірка з Дарою Корній, а цьогоріч буде не просто вечірка, а етно а й стіппанк. Там буде і діджей, і показ у вінках», - каже пані Ірина.

Олена Литвин, що відповідає на фесті за видавництва, каже, що на фестивалі найголовніші це видавці і гості . Видавців багато висловили бажання приїхати, бо фестиваль вже себе зарекомендував. Приміщення філармонії всіх не вміщує, декому відмовляють. Всього близько 60 видавців буде.

«Паралельно з видавництвами веду проект «Книга року. І саме це сподобалося видавцям. Цього разу кількість книг перевершила очікування, надсилають книги навіть ті видавництва, які не змогли приїхати. Особливість конкурсу в тому, що черкащани можуть брати у нас читати книги. Потім відгуки писати і це об'єктивна читацька інформація», - каже Олена Литвин.

Акцент цього року ставитиметься на темі війни. Будуть діючі військові в ролі авторів.

«Нам було важливо підняти цю тему. Важливою буде також тема гендеру. Розкриватимемоїї і з чоловічого, і з жіночого боку. Будуть команди «Що? Де? Коли?», А також змагання між письменниками і клубом «Черкаські мавпи». Окрім того, баскетболісти візьмуть участь в поетичному батлі», - розповідають організатори

Фронтмен гурту «Тік» Віктор Бронюк також завітає в Черкаси.

З ним говоритимуть про читання. Будуть і відомі журналісти, що мають канал у ютубі, зокрема, буде Яніна Соколова , Остап Дроздов.

Також колишня черкаська, а нині київська журналістка Юлія Галушка модеруватиме захід Андрія Кокотюхи.

Організатори дякують українському культурному фонду, благодійному фонду МХП-громаді, Черкаській міськраді.

Що цікаво, цьогоріч за ініціативи одного з видавництв на фесті збиратимуть книги для військових, а потім ппередадуть їх в військові частини. Черкащани також зможуть долучитися до ініціативи.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Звізда навпаки 24.09.2021 17:25
"...виходити за ці межі, робити все навпаки», – каже організатор фестивалю Людмила Фіть". За рік "керування" нею культурою у цьому переконалися. Добре, що це в минулому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100